Organizovan prijem za svetskog rekordera Rada Savica

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković upriličio je danas prijem za gornjomilanovčanina Rada Savića svetskog rekordera u benč pressu. Osim što je nedavno oborio svetski rekorder i postavio novi rezultat u ovoj disciplini sa podignutih 290 kilograma, povod za prijem ovog dvadesetdevetogodišnjeg sportiste je još jedna osvojena zlatna medalja u nizu i to na Evropskom takmičenju u „powerliftingu“, nedavno održano u Knjaževcu. Na ovom evropskom takmičenju učestvovalo je preko 300 takmičara iz 22 zemlje, Savić je podigao 290kg, drugoplasirani takmičar iz Rusije Kiril Golberg podigao je 30 kg manje, dok je treće mesto osvojio Fredi Gonzales iz Španije sa podignutih 250kg.
Prema najavama Savića, sledeće takmičenje koje mu predstoji je takmičenje Američke federacije, zakazano za 9.jun u Budimpešti, gde je za sada postavljeni rekord 280 kilograma, dok su očekivanja i ambicije ovog gornjomilanovačkog sportiste da podigne 300kg, a što predstavlja veliki izazov koji kroz istoriju ovog sporta nisu mogli dostići mnogi takmičari u dosadašnjim zvaničnim takmičenjima u svim federacijama.
Predsednik opštine srdačno je čestitao Radu Saviću na dosadašnjem uspesima, poželevši puno uspeha u Budimpešti i drugim takmičenjima, posebno se zahvalivši u ime opštine i svih gornjomilanovačana na javnom prezentovanju svog rodnog grada, nezaboravavljajući da naglasi svaki put odakle potiče, obzirom da je emotivno vezan za Gornji Milanovac gde je odrastao i gde mu žive roditelji. Iz tog razloga, predsednik Mirković mu je poklonio zastavu opštine Gornji Milanovac, koju će Rade pored srpske rado nositi na svim takmičenjima.
Zauzvrat, Savić se iskreno zahvalio Predsedniku opštine na dosadašnjoj velikoj podršci, poklonivši mu dokumentarni film o sebi pod nazivom „Najači, a Srbin“, upravo snimljen jednim delom u Gornjem Milanovcu, a govori o najačem čoveku na svetu Radu Saviću. Inače, ovaj dokumentarni zapis, autora Mire Lolić Močević, podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a premijerno je prikazan 14.maja, za sada samo, u Republici Srpskoj.
Obzirom da je Rade Savić pored takmičarskog angažovanja, poslednjih godina u Smederevu gde sada boravi, aktivan i u pripremi većeg broja mladih takmičara u ovoj disiplini, Predsednik opštine je predložio da deo seminara i obuke koju vodi sa mladim takmičarima, pa čak i pojedina velika takmičenja, budu organizovana u Gornjem Milanovcu.
Prijemu su prisustvovali i na uspehu Radu Saviću čestitali predsednica Skupštine opštine Jadranaka Dostanić, načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, načelnica društvenih delatnosti Ljiljana Tešić, generalni sekretar Sportskog saveza Gornjeg Milanovca Milomir Janković, kao i novopostavljeni v.d.direktora JP „Sporsko rekreativni centar“ Mileta Bogdanović.

Previous Održana deveta sednica Skupštine opštine