Eng

Es

It

Sp

Општина Горњи Милановац мотор у развоју округа али и шире

Општина Горњи Милановац мотор у развоју округа али и шире

Сходно трајној тенденцији Општине Горњи Милановац за јачање пољопривреде и пољопривредних капацитета наше општине, данас је председник општине Милисав Мирковић са својим сарадницима имао прилику да угости помоћника министра пољопривреде и заштите животне средине, Драгана Мирковића.

На самом почетку састанка, председник Мирковић упознао је помоћника министра о привредним, социјало – економским, финансијским приликама у нашој општини као и текућим али и предстојећим инвестицијама.Указано је на значајна средства аграрног буџета наше општине за 2015. годину у износу од 20 милиона динара, од чега је за подстицаје пољопривредним произвођачима намењено близу 14 милиона а одобрење додатних 15 милиона динара у те сврхе очекује се сутра на седници Скупштине општине, услед великог интересовања пољопривредника.

Председник општине рекао је да сарадња са министарством пољопривреде до сада је била изузетна а данашњи састанак са помоћником министра улива наду да као Општина наставимо даље већ утабаним путем.

Драган Мирковић, помоћник министра пољопривреде и заштите животне средине, након упознавања са текућим али и планираним радовима наше локалне самоуправе изразио је задовољство и истакао да је ефикасност наше Општинске управе за сваку похвалу.

„Задовољство је видети да су све социјалне и инфраструктурне компоненте покривене. То пружа могућност релаксираног развијања руралног развоја а све са циљем улагања у село ради задржавања становништва али и побољшања квалитета живота људи на селу“ рекао је Драган Мирковић.

Такође, помоћник министра истакао је да сређена социо – економска ситуација у нашем граду је резултат дугогодишњег доброг менаџмента какав је у Горњем Милановцу а самим тим и перспективе даљег развоја су бројне.

„Ретко која општина дуплира средства за пољопривреду, као што то чини ваша. То треба ценити. Искористите постојеће потенцијале и наставите са оваквим пословањем, наше министарство је на располагању. Горњи Милановац је мотор у развоју округа али и шире“ додао је помоћник министра.

Previous Европска недеља мобилности

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I