Eng

Es

It

Sp

Општина Горњи Милановац – пример добре праксе улагања у пољопривреду

Општина Горњи Милановац – пример добре праксе улагања у пољопривреду

Овогодишњи 86. Сајам пољопривреде у Новом Саду, који је традиционално окупио све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана ослоњених на пољопривреду, јуче је посетило 70 пољопривредника са територије општине Горњи Милановац. Тим поводом, имали су прилике да посете штандове и да се упознају са најновијим трендовима и иновацијама у механизацији. Поред тога, имали су прилике да у Конгресном центру присуствују конференцији на тему „Задругарство и удруживање као модел развоја пољопривреде“, на којој је Канцеларија за пољопривреду општине Горњи Милановац, захваљујући добром примеру улагања у пољопривреду, имала запажено учешће.

„Пример смо добре праксе улагања у пољопривреду. Као што је познато, издвојили смо 50 милиона динара за пољопривредну производњу, финансирали смо пољопривреднике кроз 5 програма мера, помогли смо и оснивању 7 нових задруга. На конференцији је стављен акценат и на осигурање пољопривредних усева и плодова, где је директор Дунав осигурања апеловао на пољопривредне произвођаче да осигуравају своје усеве, јер је Моравички округ покривен од Републике са 70 посто осигурања, а општина Горњи Милановац је додала још 10 посто, тако да пољопривредници могу да рачунају на 80 посто повраћаја од осигурања, што је наишло на велико одобравање присутних“, истакла је Шеф канцеларије за пољопривреду Милка Недељковић.

Учесници конференције на тему Задругарства били су и Министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, генерални директор Дунав осигурања Мирко Петровић и председник Задружног савеза Србије Никола Михаиловић.

 

Previous У јуну отварање Иновационог startup центра

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I