Eng

Es

It

Sp

У јуну отварање Иновационог startup центра

У јуну отварање Иновационог startup центра

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић јуче је одржао састанак са министром Ненадом Поповићем, на којем су разговарали о реализацији пројекта Startup центра у нашој општини. Такође, неке од тема разговора били су и нови пројекти из области технолошких иновација, који ће у будућем периоду бити реализовани на територији општине Горњи Милановац.

„Већ у јуну отворићемо Иновациони startup центар, у којем ће млади из наше општине добити прилику да раде на најсавременијој технолошкој опреми, уз подршку најбољих домаћих и страних ментора. Желимо да обликујемо младе и талентоване предузетнике који ће у будућности донети нову вредност нашој привреди и економији“, рекао је први човек општине Горњи Милановац.

У току су радови на реконструкцији простора будућег Startup центра, у Рајићевој улици, у објекту некадашње Апотеке Горњи Милановац. Локална власт је, у сарадњи са Министарством без портфеља задуженим за иновације и технолошки развој, добила око четрдесет милиона динара за реализацију овог пројекта. Од укупног износа, шест милиона динара односи се на обуку и програм Startup центра.

За износ од око тридесет и три милиона динара председник Ковачевић је рекао да ће бити утрошен за потпуно уређење простора, као и на опремање истог модерном технологијом коју захтева један савремени Startup центар.

Previous ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА НАМЕЊЕНИХ ПОЉОПРИВРЕДИ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I