Општина Горњи Милановац тежи да Рудник постане значајна туристичка дестинација

У циљу стварања услова за бољи и бржи развој туризма на Руднику, али и развој осталих привредних грана рудничког краја, на Руднику су започети радови на асфалтирању улица.

Ево нас на Руднику да завршимо оно што смо обећали, а то је асфалтирање Ломине улице са свим приступним краковима. У току је асфалтирање, што значи да ћемо за  два дана завршити комплетан посао и асфалтирати овај део. Као што видите, Рудник добија потпуно нове обрисе са изградњом водоводне и канализационе мреже и довођењем рзавске воде. Ускоро завршавамо и пројектну документацију за пречистач, тако да Рудник као планина добија све већи значај, чиме се стварају услови да постане озбиљна туристичка дестинација.

Изградили смо отворене базене на Руднику, ускоро завршавамо Визиторски центар, тако да ће Рудник постати једна, можда главна дестинација општине Горњи Милановац када је у питању сеоски туризам. Мислим да само на Руднику постоји преко 30 сеоских домаћинстава. Овде долазе гости са свих страна, што је јако добро, а предуслов за све био је довођење здраве и квалитетне  пијаће воде са Рзава. Успели смо то да решимо после више деценија, колико је тај проблем постојао, успели смо да решимо и канализациони систем што значи да можемо да размишљамо о озбиљном хотелијеру,  озбиљном ланцу хотела који би могли у перспективи да дођу на Рудник. То јесте перспектива развоја, не само Рудника, већ перспектива развоја туризма од значаја за читаву општину Горњи Милановац, а мислим и за целу Србију, јер ако узмемо у обзир да је Рудник најближа планина нашем главном граду Београду и да је удаљен само сат времена од Београда, потенцијали су јако велики. Мислим да ћемо у наредном периоду имати све боље и боље резултате – изјавио је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац приликом обиласка радова на Руднику.

Вредност радова које финансира локална самоуправа су седам милиона и сто хиљада динара, а радове изводи грађевинско предузеће „СВИН ДОО” из Горњег Милановца.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous У Гојној Гори ускоро наставак инфраструктурних радова