OPŠTINA POMAŽE OBNAVLJANJE CRKVE SVETOG NIKOLE U ŠILOPAJU

Na inicijativu Građevinskog odbora za sanaciju crkve Svetog Nikole u Šilopaju, a imajući u vidu stepen ugroženosti ovog spomenika kulture koji iziskuje hitnu intervenciju, u ponedeljak 6. juna 2011. godine održan je sastanak u Velikoj sali opštine Gornji Milanovac. Pored Predsednika opštine Milisava Mirkovića i rukovodstva opštine Gornji Milanovac sastanku su prisustvovali i predstavnici Građevinskog odbora na čelu sa predsednikom Odbora Milojkom Saračevićem kao i par privrednika koji su na ovom sastanku iskazali spremnost da pomognu u izvođenju hitnih radova na crkvi u Šilopaju.
Nakon što je konstatovana alarmantnost situacije u vezi sa crkvom Svetog Nikole Predsednik opštine Milisav Mirković obećao je da će već na narednoj sednici Opštinskog veća biti izdvojena sredstva iz budžeta Opštine Gornji Milanovac za te namene i da sa tim iznosom Opština neće okončati pomoć u adaptaciji crkve u Šilopaju već da će i u narednom periodu obezbediti dodatna sredstva. Tom prilikom Predsednik opštine izdao je nalog v.d. direktora Muzeja rudničko-takovskog kraja Milošu Nikoliću da u saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva sačini informaciju o stanju svih objekata koji su pod zaštitom na teritoriji opštine Gornji Milanovac.
Na istom sastanku Predsednik opštine uputio je poziv svim građanima i privrednicima da prema svojim mogućnostima uzmu učešća i pomognu u sanaciji ovog objekta kako bi se preduzeli svi konzervatorsko-restauratorski radovi neophodni da ovaj objekat za početak bar bude zaštićen od daljeg propadanja, a kasnije i zablista svojim punim sjajem.

Previous ČISTILI I STARI I MLADI