Општину Горњи Милановац посетио др Љубиша Антонијевић

Посета доктора Љубише Антонијевића, директора Дома ученика средњих школа Београд, општини Горњи Милановац, протекла је у радној атмосфери. Са председником општине Дејаном Ковачевићем, обишао је ОШ „Краљ Александар I“. Директорка школе Драгица Радишић, упознала их је са свим што је до сада урађено у овој школи која је у потпуности променила свој изглед, пре свега у делу намењеном ученицима са посебним потребама, у оквиру којег се реализује и настава за децу у тзв продужном боравку. Поред реновирања објекта, у овој школи недавно је реновирано школско двориште и постављени су нови кошеви за баскет.

-Желим да се захвалим господину Антонијевићу који нам је донирао два коша за ОШ „Краљ Александар I“, које до сада нисмо имали на теренима ове школе. Љубиша је иначе наш суграђанин и док је обављао друге функције у Министарству просвете, увек је помагао Горњи Милановац. Он јесте отишао из Горњег Милановца у Броград, али Милановац никада није отишао из његовог срца. Хвала му у име свих грађана, на несебичној подршци коју нам даје, без обзира на којој се функцији налази. – рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац
Љубиша Антонијевић је истакао да већ годинама има одличну сарадњу са општином Горњи Милановац и председником општине господином Ковачевићем која се огледала кроз више реализованих пројеката, а одлична је сарадња и када су у питању потребе смештаја ученика и студената из Горњег Милановца.
– Кошеви су донација и помоћ ученичког центра – Београд. С обзиром да је наша репрезентација недавно освојила сребро у финалу Светског првенства, верујем да ћемо постављањем кошева допринети популаризацији кошарке. Суштина је да деца изађу у двориште и да играју баскет, како школска деца тако и деца из комшилука, јер тако се постаје и добар играч и добар човек. Велика је разлика и тешко је упоредити услове за боравак деце данас и у неком ранијем периоду. Просторије које смо управо обишли, намењене деци са посебним потребама, испуњавају све прописане стандарде који се примењују и у Европи. Данашња посета општини Горњи Милановац је сигурна прилика за наставак наше успешне сарадње. – поручио је др Љубиша Антонијевић директор Дома ученика средњих школа Београд.
У циљу стварања што бољих услова за боравак деце и праћење наставе у ОШ „Краљ Александар I“, уз велику помоћ локалне самоуправе поред изградње поменутог објекта извршена је и комплета замена инвентара као и столарије.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous 100 година кошарке обележено у друштву легендарног Дивца у ОШ “Момчило Настасијевић“