Eng

Es

It

Sp

Opštinu Gornji Milanovac posetio Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prof. dr Milan Bačević sa saradnicima

Opštinu Gornji Milanovac posetio Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prof. dr Milan Bačević sa saradnicima

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prof. dr Milan Bačević, državni sekretar mr Tomislav Šubaranović, pomoćnik ministra Zoran Danilović i predstavnik za odnose sa javnošću ovog ministarstva Mirjana Pavičić posetili su opštinu Gornji Milanovac i tom prilikom održali nekoliko sastanaka. U prvom razgovoru sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem u svom kabinetu, ministru Bačeviću je izložen detaljan prikaz gornjomilanovačkih prilika u domenu privrede, lokalne samouprave, demografije, obrazovanja, socijane zaštite, investicija, poljoprivrede, istorije, kulture, turizma i drugih karakterističnosti grada u podnožju Rudnika. Nadovezujući se na predsednikovo izlaganje, predsednica skupštine opštine Jadranka Dostanić predstavila je dobro osmišljen protokol obilaska rudničko – takovskog kraja, kako bi ministru na terenu bilo omogućeno sagledavanje osobenosti našeg kraja.
U razgovoru sa gornjomilanovačkim privrednicima, ministar Bačević je izrazio poštovanje prisutnima zbog, kako je rekao, herojstva da opština Gornji Milanovac odoleva i opstaje u ovako teškim vremenima. Dodajući, da pamti i ona davna bolja vremena u bivšoj Jugoslaviji kada su se svršeni studenti utrkivali da se zaposle u Gornjem Milanovacu, Majdanpeku i Boru zbog izuzetnog privrednog razvoja. Danas, kada su mnoge srpske opštine i gradovi u teškim položajima, zadivljujuće je da opština Gornji Milanovac i dalje planira poboljšanje infrastrukture, gradnju investicija, brine o natalitetu, o nezaposlenima i društveno-socijanim prilikama.
Ministar Bačević je ukazao da u Gornjem Milanovcu postoje realno bolji uslovi za privredni razvoj i dodao da taj kraj, ukoliko bude kvalitetnih projekata i pametno se iskoriste prirodni potencijali, može doprineti ekonomskom razvoju cele zemlje.
Prilikom posete, ministar je obišao fabriku zdrave hrane „Grab“ u selu Koštunići u kojoj se vrši prerada voća u sokove, džemove, rakije. Gotovi proizvodi ove fabrike se plasiraju uglavnom na tržišta Angole, Australije i Ujedinjenih arapskih emirata. S tim u vezi general Jovan Čeković direktor preduzeća „Jomil“ u čijem sastavu funkcioniše fabrika „Grab“ i eko selo Koštunići, ukazao je ministru na neophodnost veće pomoći Vlade Srbije privatnim preduzećima na inostranim tržištima.
Na drugom kraju opštine u varoši Rudnik, ministar je imao priliku da obiđe rudnik olova i cinka „Rudnik“ i održi sastanak sa njihovim poslovodstvom, time saznavši više o ovoj kompaniji koja je u ekspanziji i koja dosta ulaže u novu opremu, istraživanja, zaštitu rudara na radu, a po čemu je „Rudnik“, kako kažu rukovodioci, postao jedan od najboljih u branši .
Ovim povodom ministar Bačević je rekao da će Nacrt Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima omogućiti niz olakšica za investitore u oblasti rudarstva, a država je spremna da ponudi i kontrolni paket akcija investitorima koji žele da ulažu u pojedine projekte.

 

Previous Predsednik OpštineGornji Milanovac Milisav Mirkovićobišao u ponoć dežurne službe u novogodišnjoj noći

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I