Eng

Es

It

Sp

Отворен мини-пич терен

Отворен мини-пич терен

Спортски терен за мали фудбал, који се налази у оквиру Јавног предузећа „Спортско рекреативни центар“, председник општине Милисав Мирковић данас је свечано отворио и озваничио почетак коришћења „мини –пич“ терена.

„Захваљујем се свима који су помогли јер један од незаобилазних сегмената спорта представља и стварање неопходних услова да се грађани баве спортом. Одржавање спортских манифестација отвара могућност за побољшање већ постојеће или изградњу потпуно нове спортске инфраструктуре, која у Горњем Милановцу пружа шансу како рекреативним тако и професионалним спортистима. Ускоро ћемо добити и приступну саобраћајницу градском стадиону “ рекао је председник општине.

Свечано отварање, уз велики број гледалаца, протекао је уз утакмице најмлађих чланова Фудбалских клубова „Металац“, „Таково“ и школе фудбала „Црвена Звезда“.

„Након завршетка санације, терен ће бити на услузи нашим најмлађим суграђанима који су започели своје фудбалске каријере и начинили прве фудбалске кораке у горњомилановачким клубовима“ додао је директор Јавног предузећа „Спортско рекреативни центар“ Милета Богдановић.

У оквиру пројекта „Да сви помогнемо“ Фондације „Ана и Владе Дивац“ радови на санацији „мини – пич“ терена започели су 28. маја текуће године. Акција је покренута након поплава у 2014. години, које су направиле огромне штете на спортским објектима широм Републике Србије а средства за обнову спортских објеката донирао је Олимпијски комитет Србије. За извођача радова вредних 2.954.395,00 динара ангажована је фирма „ЛО – Занати“ из Лознице.

Подсећања ради, санација спортског терена за мали фудбал подразумевала је обављање грађевинских радова, радове на игралишту, терену и огради игралишта. Након демонтаже постојећих, монтаже нових као и дораде постојећих талпи, вршена је и израда ојачања постојећих стубова као и израда стубова нове ограде, уградња бехатон плоча приликом реконструкције прилазне стазе, уградња и одржавање природне траве на бусену у оквиру простора за загревање и тренинге, уклањање старе и уградња нове вештачке траве.

Previous Повећана опасност од настанка пожара на отвореном простору

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS