Eng

Es

It

Sp

Отворен мост који спаја Враћевшницу и Липовац

Отворен мост који спаја Враћевшницу и Липовац

Данас је свечано отворен мост у МЗ Враћевшница који ће омогућити саобраћај преко реке Груже и повезивање Враћевшнице са насељеним местом Липовац. Отварању моста присуствовао је и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, који је изразио задовољство квалитетом радова и најавио сличне пројекте и у будућности на подручју милановачке општине.

Осећам велико задовољство што сам данас овде и што сам успео да решим овдашњим мештанима вишедеценијски проблем. Мост на овом месту никада није постојао и људи су се сналазили како су знали: у летњем периоду, када водостај падне, реку су прелазили тракторима, зими су морали да иду до моста који се налази на неколико стотина метара одавде. Инвестиција општине Горњи Милановац је нешто преко 13 милиона динара за овај пројекат и наставићемо да подржавамо мештане, јер нам је циљ да људи остану на селу. Морам да најавим и да ћемо радити и два моста у Каменици које је ове године оштетила бујица, за шта смо добили помоћ од Министарства. Општина Горњи Милановац никада није имала већи буџет, негде око 2 милијарде динара, и због тога можемо да улажемо у ове пројекте и настављамо са изградњом инфраструктуре, јер по томе је општина Горњи Милановац и препознатљива – рекао је председник Ковачевић.

Овај мост је од изузетног значаја за мештане којима је до недавно сваки прелазак преко реке представљао изазов.

– Живот као живот овде никада није био лош, али без моста на реци био је јако отежан. Дешавало се да када река надође нисмо могли да дођемо кући. Ја сам једне прилике три дана спавала у комшилуку јер нисам могла да се вратим кући са посла. Деца по три, четири дана нису одлазила у школу када Гружа набуја. Нашој срећи данас нема краја и неизмерно смо захвални на овом мосту – каже Светлана Трифуновић из Враћевшнице.

– Нама је овај мост од великог значаја. Имам четворо деце, коју сам морао да преносим преко реке како би отишли у школу. Ово је сада велики напредак за нашу кућу и породицу – рекао је Милан Трифуновић, мештанин.

Мост је урађен за друмски саобраћај, па је његова ширина  4,64м а дужина 13,86м. Са обе стране моста постојећи пут је нивелисан како би се формирао задовољавајући нагиб за прелаз преко њега. Извођач је предузеће „ Ratko Mitrović Construction “ из Чачка.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Асфалт стигао у четири месне заједнице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I