Eng

Es

It

Sp

Отворен мост у Брђанима

Отворен мост у Брђанима

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић отворио је данас мост у Брђанима, на реци Дичини, који је срушен у поплави 2014. године. Поред свечаности отварања моста, у Брђанима се данас обележава и црквена слава Свети Пантелија.

Поред председника општине, присуствовали су и заменица председника општине Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, директор Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац Божидар Вучетић, члан Општинског већа задужен за инфраструктуру Десимир Јовановић и председник Месне заједнице Брђани Горан Кићановић.

Изградња моста почела је 10. децембра 2015. године. Укупна вредност радова износила је око 21.3 милиона динара. Пројекат је финансирала Канцеларија за управљање јавним улагањима, док су средства обезбеђена из Фонда солидарности Европске уније.

„Две године, колико нисте имали мост, користили сте алтернативне правце да дођете до својих кућа и ја вам се у име локалне самоуправе захваљујем на стрпљењу. Такође, желим да се захвалим и Влади Републике Србије и Канцеларији за управљање јавним улагањима што су обезбедили огромна финансијска средства за изградњу овог новог моста. Ми смо, као локална самоуправа, почели интензивно да радимо и да улажемо у села у нашој општини. У Брђане је у овој години уложено пуно новца, што од Владе Републике Србије, што од предузећа Путеви Србије, што из локалног буџета. Тако ће бити и у будуће, не само у Брђанима, већ ћемо покушати равномерно да расподелимо сва средства по селима у нашој општини. У сваком селу је потребно уложити или у нови мост или у путеве или у водовод. Честитам вам славу и захваљујем се још једном, у име општине Горњи Милановац, што сте дошли у великом броју и што присуствујете овом величанственом чину“, изјавио је председник општине Дејан Ковачевић.

Распон моста износи 29 метара, док је ширина коловоза 5 метара. Овај мост повезује општину Горњи Милановац и град Чачак преко села Милићевци. До изградње моста, место је било подељно на два дела, где су мештани једног дела Брђана до Горњег Милановца стизали преко Прељине.

Previous Обележен Дан рудара

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I