Eng

Es

It

Sp

Отворен мост у Јабланици

Отворен мост у Јабланици

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић отворио је данас мост у Јабланици. Поред председника општине догађају су присуствовали и заменица председника Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић, члан Општинског већа задужен за инфраструктуру Десимир Јовановић и представници Месне заједнице Јабланица.

Мост повезује мештане Јабланице са Горњим Милановцем али и са њиховим имањима. Дужина моста износи 7,35 метара, док је ширина 4,80 метара. Уговор је закључен 17. јуна 2016. године и вредност уговорених радова износи 3.328.330 динара. Радове је финансирала Канцеларија за управљање јавним улагањима.

„Ових дана општина Горњи Милановац је једно велико градилиште. Гради се на више страна где је у току реализација великих инфраструктурних пројеката. Све оно што је договорено са извођачем радова на траси аутопута, који пролази кроз нашу општину, ових дана добија своје обрисе и очекујем да ћемо у року који смо предвидели све то и завршити. Морам да напоменем да је, поред учешћа локалне самоуправе, новац дошао из Републике и првенствено желим да се захвалим Влади Републике Србије и Канцеларији за управљање јавним улагањима и за овај мост у Јабланици и за мост у Брђанима и за много других инфраструктурних пројеката у нашој општини. Као што је познато, и она деоница пута која је недавно асфалтирана у Јабланици, такође је изграђена новцем који је дала Влада Републике Србије преко Јавног предузећа Путеви Србије. Пуно средстава се улаже у Горњи Милановац, тако ће се наставити и у будућности. Имамо значајне пројекте да урадимо и очекујемо да ће Влада Републике Србије, као и до сада, наставити да помаже нашој општини, а оно што сами можемо да урадимо ми ћемо то завршити и помоћи и овој месној заједници и другим месним заједницама на територији општине“, изјавио је председник општине Дејан Ковачевић приликом отварања моста у Јабланици.

Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у инфраструктуру, јер је добра инфраструктура предуслов за напредак у другим областима привреде.

Previous 100 дана рада

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I