Otvoren novorenoviran i dogrđen Kabinet za plućne bolesti

Potpuno adaptiran i dograđen objekat Kabineta za plućne bolesti Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, danas su svečano otvorili predsednik opštine Milisav Mirković i direktor gornjomilanovačke bolnice dr Miro Lazarević.
Rekonstrukcijom pulmološkog kabineta stvoreni su potrebni uslovi da zaposleni u službi za plućne bolesti sa produženim lečenjem i negom, pacijentima pruže potrebne dijagnostičke i terapijske postupke pri lečenju plućnih bolesti.
Obraćajući se prisutnima, direktor bolnice doktor Miro Lazarević izrazio je ogromno zadovoljstvo povodom rekonstrukcije i uređenja plućnog odeljenja, zahvaljujući najpre pomoći Predsednika opštine Milisava Mirkovića i razumevanju za potrebu renoviranja ove službe.
Takođe, pozdravljajući prisutne, predsednik Milisav Mirković je izrazio zadovoljstvo zbog lepog povoda okupljanja u krugu Opšte bolnice, a posebno zbog stečenih odgovarajućih uslova za lečenje pacijenata obolelih od plućnih bolesti i boljih uslova rada zaposlenih u novorenoviranom objektu. Podsetivši prisutne da je zatečeno stanje ovog objekta bilo u veoma lošem stanju, što je potvrdila i građevinska inspekcija koja je stavila zabranu na upotrebu ovog objekta. Tako da je Opština Gornji Milanovac uvidela potrebe Opšte bolnice za ovim prostorijama i pristupila poslovima adaptacije i stvorila primerene uslove za lečenje pacijenata.
Investiranje u rekonstrukciju i izgradnju ovog objekta u iznosu od 5.000.000,00 dinara opštinskih budžetskih sredstava, deo je samo niza akcija preciziranih opštinskim Odlukama, a koje su na predlog Predsednika opštine planirane razvojnim programom poboljšanja uslova lečenja pacijenata i boljih uslova rada medicinskih radnika u gornjomilanovačkom medicinskom centru.
Podsećanja radi, nedavno je za potrebe Odeljenja ginekologije i porodilišta iz budžeta opštine Gornji Milanovac, izdvojeno za kupovinu monitoring aparat za prađenje vitalnih parametara novorođenčadi i porodilja u vrednosti 700.000,00 dinara. Opredeljena su dodatna finasijska sredstva porodicama za novorođeno dete i intezivnije aktivnosti na planu povećanja nataliteta i obnavljanja stanovništva naše opštine. U okviru ovih mera izmenjen je i šest puta uvećan iznos sa 10.000 na 60.0000 dinara opštinskih sredstava, koje majkama pripada za svako novorođeno dete. Upućen je poziv Predsednika opštine svim privrednim organizacijama za učešće u prikupljanju donatorskih sredstava u akciji unapređenja nataliteta i tehničkog unapređenja rada Odeljenja ginekologije.
Tako da, na osnovu Odluka rukovodstva opštine i smernica Strategije održivog razvoja opštine 2012-2021.godine, aktivnosti na unapređenju zdravstvene zaštite građana opštine Gornji Milanovac, biće među prioritetima u budućem investiranju.

 

Previous ODRŽAN PETI SASTANAK MREŽE ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI U KUĆI SRPSKO – NORVEŠKOG PRIJATELJSTVA