Eng

Es

It

Sp

Отворен први Сабор виолиниста Србије у Прањанима

Отворен први Сабор виолиниста Србије у Прањанима

Подизањем саборске заставе, уз звуке песме „Свилен конац“, данас је званично отворен први Сабор виолиниста Србије у Прањанима. Велики број посетилаца окупио се у сувоборском селу како би уживали у изведби виртуоза на виолини, али и у богатом културно-уметничком програму који је предвиђен током три дана трајања Сабора.

Испред локалне самоуправе, Сабор је посетио председник општине Горњи Милановац и председник Организационог одбора Сабора Дејан Ковачевић са својим сарадницима. Том приликом поздравио је учеснике и све присутне, наводећи да му је велика част да може да отвори Сабор, који ће, како каже, бити записан као манифестација која је све ујединила и која отвара нову страницу историје.

„Овај крај у будућности имаће велики туристички потенцијал. Имамо срећу да у недељу отворимо и Коридор 11, Коридор Милоша Великог, где ће у Прањане моћи врло лако да се стигне. Ова манифестација највише значи за Прањане, али она је, већ по овом првом догађају, превазишла ове границе. Ово је манифестација за читаву Србију, за Европу и свет. Искрено се надам да ћемо, из године у годину, све оно што смо можда ове године превидели, успети да урадимо, а да на радост свих сабораша и посетилаца ово буде јединствена манифестација у Србији „, рекао је Ковачевић.

На прањанској позорници први је наступио словеначки бенд „Террафолк“, који је комбиновањем класичних и модерних композиција одушевио све посетиоце. У току данашњег дана сви посетиоци ће моћи да уживају у наступу старих виолиниста, након чега ће наступити млади такмичари, који ће се надметати за прву и златну виолину Србије и којима ће овај Сабор отворити врата за даље успехе и доказивања.

Previous Три расељене породице добиле нови дом

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I