Eng

Es

It

Sp

Три расељене породице добиле нови дом

Три расељене породице добиле нови дом

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и општина Горњи Милановац данас су, на основу Конкурса за избор корисника помоћи за решавање потреба избеглица кроз куповину сеоских кућа са окућницом и додатне помоћи у грађевинском материјалу, потписали уговоре између продаваца, купаца, односно расељених лица, и локалне самоуправе за доделу три сеоска домаћинства трима расељеним породицама. Укупна вредност опредељена за куповину три сеоска домаћинства са окућницом износи 3.600.000,00 динара. Учешће локалне самоуправе у овом пројекту је 10 посто, а остатак обезбеђује Комесаријат за избеглице.

Испред локалне самоуправе, уговоре је уручила заменица председника општине Јадранка Достанић. Том приликом изразила је велико задовољство што ће три породице, које припадају расељеним лицима, коначно решити стамбено питање. Такође, она је нагласила да ће након потписивања уговора, када расељена лица постану власници кућа, локална самоуправа, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, расписати тендер за доделу три пакета грађевинског материјала за реконструкцију домаћинстава. Максимална вредност грађевинског материјала је 200.000,00 динара, а општина ће учествовати са 10 посто.

„Данас су потписана три уговора о продаји, односно куповини породичних домаћинстава. Једно се налази у Мајдану и два у Велеречи. У питању су породице са доста чланова, један млади брачни пар који има близанце, једна породица која има девет чланова породичног домаћинства и једна породица са четири члана домаћинства. Ја сам јако задовољна и њиховим реакцијама и њиховом захвалношћу локалној самоуправи, као и Комесаријату за избеглице што су успели да реше најважнији проблем, а то је решавање крова над главом за своје породице“, рекла је Достанић.

Захваљујући залагањима заменице председника Јадранке Достанић, али и целокупне локалне самоуправе за решавање стамбеног питања расељених лица, поред пројекта са Комесаријатом за избеглице, завршен је и пројекат са Данским саветом за избеглице.

„Поред овог, ове године смо завршили и пројекат који води Дански савет из Београда. Овим путем расељена лицу су добила једну монтажну кућу, једно сеоско домаћинство и два пакета грађевинског материјала. Данаски савет је прошле године одабрао локалну самоуправу Горњи Милановац из простог разлога што смо интензивно учествовали у свим јавним конкурсима који су се објављивали и препознали су у нашој локалној самоуправи партнера који је заинтересован за решавање проблема становања расељених лица на територији општине Горњи Милановац“, истакла је Достанић и додала да локална самоуправа од 2016. године издваја средства за учествовање у помоћи расељеним лицима, као и да постоји добар дијалог између расељених лица и локалне самоуправе, а тако ће бити и у будућности.

Previous Све спремно за први Сабор виолиниста Србије у Прањанима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I