Eng

Es

It

Sp

OTВОРЕН СТАРТАП ЦЕНТАР У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

OTВОРЕН СТАРТАП ЦЕНТАР У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

У Горњем Милановцу отворен је јуче Стартап иновациони центар „Импулс“.На месту некадашњег пословног простора Апотекарске установе у Рајићевој улици, општина Горњи Милановац у сарадњи са Министарством за иновације и технолошки развој покренула је овај пројекат.Министарство је за опремање просторија, ИТ опрему и менторску подршку издвојило 45.000.000 динара.

„Изузетно сам срећан и поносан због реализације овог пројекта.Поред јаке индустрије, јако је битно да се у Горњем Милановцу развијају и старт ап компаније. Велику захвалност дугујемо министарству које је препознало да наша општина има технолошке потенцијале и очекујем да ће неке нове иновационе идеје бити покренуте управо из овог новоотвореног центра“, рекао је Ковачевић и додаје да ово није једини пројекат који раде у сарадњи са Министарством за иновације и технолошки развој, јер је аплицирано и за „смарт сити контејнере“ који ће поспешити рад јавно – комуналног предузећа“,рекао је приликом отварања овога центра председник општине Дејан Ковачевић.

Стартап центар је отворио министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.Он је у разговору са младима који су били присутни на отварњу „Импулса“закључио да млади препознају значај ових центара, да ће многи у њима видети своју могућност и да ће се они који одлазе на студије враћати у своја родна места. „Данас је велики дан за ову општину, али и за Србију,јер је и Горњи Милановац засијао на дигиталном небу. Овај Старт ап центар пружиће могућност младим људима да остану у малим срединама и да раде на развоју својих идеја и компанија. Бројне велике старт ап фирме поникле су управо у мањим местима. Уз развој путне инфраструктуре из Горњег Милановца до Београда ће им требати само 45 минута, тако да неки и одавде могу радити са европским, али и светским компанијама „, рекао је министар за иновације и технолошки развој у Влади РС, Ненад Поповић.

Ово је идеалан начин за додатни развој ове општине, а младима из Горњег Милановца заслужено је припало место у граду у коме ће се окупљати, реализовати постојеће и стварати нове пословне идеје.

 

Previous ПЕТИ ДАНИ ШИЛОПАЈСКЕ ПАНОРАМЕ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I