Otvoren vodovod na Savincu

Novoizgrađeni vodovod na Savincu u dužini od tri kilometra i šesto četrdeset metara svečano je pušten u rad na zadovoljstvo žitelja ovog kraj. Sa novog vodovoda vodom će se snabdevati trideset i pet domaćinstava, crkvena opština i „Proleter“. Ovu investiciju vrednu oko 8,5 miliona dinara, finansirala je opština Gornji Milanovac sa milion dinara, firma „Az Virt“ izdvojila je 1.2 miliona dinara uz dodatnu obavezu da izmesti deo vodovoda za naselje u kome živi trideset Savinčana, dok je grupa građana učestvovala sa po 500 evra. Građevinska firma „Energoprojekt“ uradila je sve šahte, dva prelaza preko reke Dičine, uz obavezu da finasira rizlu i deo nafte, dok su radnici JKP „Gornji Milanovac“ radili sa mašinama i izvodili preostale radove.
Prema rečima direktora JKP „Gornji Milanovac“ Rajka Neškovića veliko učešće i pomoć u izgradnji vodovoda na Savincu imao je režijski odbor za izgradnju ovog vodovoda u vršenju poslova koji se tiču imovinskih odnosa. Prema rečima Neškovića rešen je problem snabdevanja vodom jednog broja meštana Savinca, a u narednom periodu ostaje da se reši vodosnabdevanje i za naselje Jovanovića. Taj deo posla biće teže odraditi, jer su udaljeniji i nalaze se na visini, napominjući da je bilo i pokušaja da se voda za ovaj deo naselja dovede sa gradskog vodovoda, međutim bezuspešno iz razloga što mora da se napravi bazen. Tako da će o ovom problemu biti zatražena i konsultantska pomoć od odgovarajućih stručnjaka, pojasnio je Nešković.
Dragan Ristić, direktor projekta „Šarani“ iz „Energoprojekta“ je naglasio da je zadovoljan što je „Energoprojekt“ učestvovao u izgradnji, jer vodovod mnogo znači za ovaj kraj.
– U to smo se uverili u letnjim mesecima, kada nije bilo vode. Drago mi je što ćemo svi zajedno imati vodu, iako ćemo mi ovde biti privremeno dok se ne završe radovi na izgradnji auto-puta, ali će meštanima na upotrebu ostati ovaj značajan infrastrukturni objekat u kome smo učestvovali, a po kome će nas se sećati meštani ovog sela. Osim u izgradnji ovog vodovoda, učestvujemo i u renoviranju škole, u izgradnji dalekovoda, tako da smo dosta akcija preduzeli i sve što uradimo ostaje ovom kraju – dodao je Ristić.

Previous Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković uputio poziv sugrađanima i organizacijama da daju svoj doprinos boljem korišćenju ograničenih budžetskih sredstava kojima raspolažemo