Eng

Es

It

Sp

Панел дискусија о обновљивим изворима енергије

Панел дискусија о обновљивим изворима енергије

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је панел дискусија привредника на тему обновљивих извора енергије. Присутни су били представници компанија које послују у Горњем Милановцу, енергетски менаџер општине Горњи Милановац и представници јавних предузећа.

Све окупљене је, у име председника општине Дејана Ковачевића, поздравио Александар Видојевић, помоћник председника општине.

„Поштовани предавачи, цењени привредници и гости, велико ми је задовољство да вас поздравим у име општине Горњи Милановац. Стратегија и обавеза Србије је да до 2020. године достигне 27 посто производње електричне енергије из обновљивих извора енергије, самим тим то је и стратегија општине Горњи Милановац. Сврха коришћења пројеката обновљиве енергије је смањење коришћења фосилних горива,што као последицу има смањење загађења, као и другачије распоређивање буџетских средстава и њихово усмеравање у друге намене. Циљ оваковог скупа је да заједно са привредницима покренемо праве ствари и да их реализујемо“, рекао је Видојевић.

Присутни су кроз предавања могли да се упознају са могућностима, методама, предностима и слабостима при производњи електричне енергије путем соларних панела или ветрогенератора, начинима на који могу да уштеде на рачунима за електричну енергију, као и о корпоративној безбедности и управљању отпадним водама.

Previous Забрана употребе воде на четири јавне чесме

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I