Eng

Es

It

Sp

Планирана рекордна улагања у путну инфраструктуру

Планирана рекордна улагања у путну инфраструктуру

Данас је одржана 76. седница Општинског већа општине Горњи Милановац, на којој су све тачке Дневног реда једногласно усвојене.

Најважније усвојене тачке на данашњој седници биле су предлог Решења о изменама и допунама решења о распореду дела средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре, као и предлог Решења Општинског већа о расподели средстава за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања на територији општине Горњи Милановац за 2020. годину.

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да су и ове године планирана велика улагања у инфраструктуру, како на сеоском тако и градском подручју.

„На седници Већа донет је закључак да се уради укупно 13 путних праваца, од чега су 3 локална и 10 некатегорисаних путева, а износ од око 47 милиона динара је само део средстава који смо определили за 2020. годину. Настављамо јако и снажно улагање у путну инфраструктуру, посебно на сеоском подручју јер смо новац за саобраћајнице у граду већ определили и у поступку су јавне набавке. Ове године планирамо да урадимо рекордан број путева у сеоском и улица на градском подручју“, нагласио је председник Ковачевић. Он је такође додао да ће се наставити и улагање у асфалтирање некатегорисаних путева у месним заједницама, где на сваки динар који уложе месне заједнице, општина Горњи Милановац учествује са три динара.

Општина Горњи Милановац ове године је издвојила рекордан износ и за суфинансирање пројеката из области јавног информисања. Од 39 медија који су доставили пројекте, биће финансирано 15 и за потребе њихове реализације издвојено је 15 милиона динара.

„Јавило се доста београдских медија, али и медија са подручја читаве Србије. Комисија која је оцењивала медијске садржаје оценила је 15 медијских садржаја као успешне, односно значајне за информисање грађана Горњег Милановца и одборници су предлог комисије усвојили једногласно”, рекао је председник Ковачевић.

Међу осталим тачкама, пред већницима су се нашле и тачке: Утврђивање предлога Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине и предлог Програма одржавања јавних зелених површина у општини Горњи Милановац, које су такође једногласно усвојене.

Previous Постављен камен темељац за изградњу тржног центра Shop Park у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I