Eng

Es

It

Sp

По први пут у Горњем Милановцу одржан Параатлетски митинг Србије

По први пут у Горњем Милановцу одржан Параатлетски митинг Србије

Протеклог викенда, Горњи Милановац био је домаћин Параатлетског митинга особа са инвалидитетом, а главна организација припала је Атлетском клубу „Високи напон“. Такмичење су отворили председник АК „Високи напон“ Србољуб Марковић, председник општине Дејан Ковачевић, и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Председник Ковачевић пожелео је добродошлицу шампионима и изразио велико задовољство што се по први пут у Горњем Милановцу одржава једно такмичење параолимпијаца:

„Данас се надам најбољим резултатима, надам се да ћете поправити личне рекорде, желим вам успех у раду, и још једном, захваљујем се и Србу и Јовану што се по први пут ово такмичење одржава у Милановцу.“

Председник АК „Високи напон“ Србољуб Марковић пожелео је такмичарима да на такмичењу у Милановцу направе нове личне рекорде. Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић рекао је да је ово треће окупљање, а циљ зацртан у Ужицу је оно чему сви теже ове године:

„ Оно чему тежимо ове године је Дубаи, и пре тога државно првенство. Имаћемо пет провера пре Токија и ја вас молим да све ово до сада што сте радили, све ваше напоре, искуство, знање, енергију, емоције унесете данас у ово такмичење. Желим вам успех и настављамо истим темпом. “

На такмичењу су учествовала 23 такмичара из целе Србије. Такмичари су постигли сјајне резултате, а постигнута су два светска рекорда, чиме су исписане нове странице успеха.

Нови светски рекорд у дисциплини чуњ бацио је Жељко Димитријевић, Ф51 34.95м (АК „Погледи“), а Небојша Ђурић, Ф55 40.12м (АК „Пора“) у дисциплини диск. Изузетне резултате, захваљујући селектору Јовану Ђукићу, постигли су и атлетичари „Високог напона“ Србољуб Марковић, Ф 54 злато у копљу и кугли, Кристина Грбовић, Ф55 сребро у копљу и Александар Броћић, Ф37 сребро, кугла.

Previous Награђени најбољи ученици

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I