Прањани добијају терен са вештачком травом

Општина Горњи Милановац наставља са изградњом спортско-рекреативних терена како на градском, тако и на сеоском подручју. Тако је, у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу, Општина израдила пројекат за израду терена са вештачком подлогом површине 405m², у насељеном месту Прањани, поред којег ће се налазити и теретана на отвореном. Протеклог викенда председник општине Дејан Ковачевић је обишао радове који су у току.

Тражили смо најбољу локацију за реализацију овог пројекта и дошли смо до тога да је најбоље место ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима. Овај терен ће моћи да користе сва деца прањанског краја чак и у ноћним условима, јер је у плану и постављање рефлектора који ће осветљавати простор. Ово је први терен оваквог типа који није у самом граду. Ми ћемо наставити са сличним пројектима према Министарству како бисмо могли да и у осталим селима милановачке општине изградимо оваква игралишта – поручио је Ковачевић.

У склопу теретане на отвореном чија површина износи 100m² наћи ће се 10 справа за вежбање, и то: справа за одгуравање ногама, дупла справа за повлачење рукама и подизање ногама, справа за нордијско скијање, степер, шеталица у ваздуху, бицикл, клатно, кругови за разгибавање, клупа за трбушњаке и справа за отварање ногу.

Председник општине је подсетио да је у претходном периоду у потпуности реконструисан пут од Такова према Прањанима дужине 25 км, да је обновљен пут који пролази кроз саму варошицу, а да се изградњом овог терена квалитет живота мештана Прањана диже за још једну лествицу.

Previous Завршена обука припадника Добровољног ватрогасног друштва „Горња села“