Eng

Es

It

Sp

Почела подела пакетића за осамдесеторо деце

Почела подела пакетића за осамдесеторо деце

Центар за социјални рад Горњи Милановац започео је данас поделу пакетића за децу из породица слабијег материјалног стања. Уручењу првих пакетића присуствовао је Дејан Ковачевић, председник општине који је данас истакао да деца заслужују много више али да ће овај вид бриге свакако вратити осмех на лица нашим младим суграђанима у празничним данима.

-Цела ова година је обележена ситуацијом са ковидом и ово није прва акција коју ми са нивоа локалне самоуправе радимо. Желим да похвалим новог директора Центра за социјални рад, господина Вучићевића, који се ангажовао да прикупи довољно средстава да припремимо пакетиће за осамдесеторо деце из најугроженијих породица. Иако се налазимо у тешкој ситуацији, никако не смемо да заборавимо децу и да им ускратимо право на празнично расположење – рекао је председник Општине.

Ковачевић је подсетио да је предходних година организован донаторски ручак и да су на тај начин прикупљана значајна средства управо за помоћ најугроженијим породицама са подручја општине, а да због целокупне ситуације то ове године није било могуће, али да ће локална самоуправа упркос томе покушати да на сваки начин помогне најугорженијима.

-У време трајања ванредног стања поделили смо више од 9000 пакета, прво најугроженијим суграђанима а онда и свим пензионерима, тако да је ово наставак акције, али много лепше јер пружамо деци. Хвала још једном свим донаторима који су омогућили да је успешно реализујемо – поручио је Ковачевић.

Драган Вучићевић, вд директора Центра за социјални рад каже да су пакетићи једним делом припремљени у сарадњи са привредницима из Горњег Милановца, међу којима су компанија “Swislion”, Интерплет градња, затим предузећа Дам 93, Мастер, агениција Нивеус тим као и књижаре Мишковић и Прима.

-Обезбеђени су пакетићи за децу која према критеријуму Центра за социјани рад заслужују да их добију. Углавном су у питању вишечлане породице, у којима су родитељи корисници услуга Центра – каже Вучићевић и додаје – циљ овакве врсте помоћи искључиво је жеља да пакетиће добију и деца чији родитељи нису у могућности да им приуште поклон за Нову годину.

Други део пакетића чине гардероба, обућа и играчке које је Центар добио од Министарства унутрашњих послова а у питању је роба која је заплењена јер није поседовала одговарајућу документацију.

Previous Уручена решења о субвенцијама за сеоски туризам

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I