Eng

Es

It

Sp

Уручена решења о субвенцијама за сеоски туризам

Уручена решења о субвенцијама за сеоски туризам

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац уручио је данас 23 решења о субвенцијама власницима сеоских домаћинстава на подручју милановачке општине, нагласивши да је епидемиолошка ситуација утицала да знатно већи број домаћих гостију летује и упозна лепоте села рудничко-таковског краја. Ковачевић је изразио наду да ће и по завршетку пандемије горњомилановачка општина бити занимљива туристима из свих делова Србије, а да би до тога дошло, неопходна су што већа улагања у развој сеоског туризма.

Имамо више од 60 категорисаних домаћинстава која се баве сеоским туризмом и на најбољи начин престављају природне лепоте овог краја као и гастрономију. Наш циљ и основни разлог због чега смо увели субвенције у категоризацију домаћинстава јесте да помогнемо онима који немају средстава да изврше ту обавезу како би могли да приме госте. 3 милиона и 500 хиљада динара обезбеђено је ове године из буџета, а средства за ову намену предвидели смо и буџетом за 2021. Ове године имали смо захтеве за укупно 7 милиона и 800 хиљада динара, свима који су тражили ову врсту субвенције – одобрено је, али нисмо могли да испоштујемо наведен износе у потпуности. Свакако ћемо се потрудити да ребалансом увећамо средтсва за ову намену,јер сматрамо да је то привредна грана у коју треба улагати – истакао је Дејан Квачеић, председник општине.

Према Ковачевићевим речима, туризам је један од стубова развоја општине Горњи Милановац, а пре свега то се односи на Таково, Рудник и Прањане где је и највећи потенцијал.

Previous Горњи Милановац члан „Института за регионе Европе“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I