Eng

Es

It

Sp

Почели радови на доградњи анекса Предшколске установе „Сунце“

Почели радови на доградњи анекса Предшколске установе „Сунце“

Радови на доградњи анекса Предшколске установе „Сунце“ у Горњем Милановцу званично су започети данас увођењем извођача радова у посао од стране инвеститора – Општине Горњи Милановац и корисника – Предшколске установе „Сунце“.

Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић истакао је да су све неопходне припреме за почетак радова спроведене тако да ће се радови несметано одвијати планираном динамиком. „Општина Горњи Милановац започињањем ових радова наставља да поклања посебну пажњу најмлађим суграђанима јер су они наша будућност. Обећали смо изградњу овог објекта и сада приступамо реализацији тог обећања. Општина је увећала шест пута износ који мајкама припада за свако новорођено дете и то са 10.000 на 60.0000 динара што је уз друштвено одговорно пословање наше привреде и политику подстицаја наталитета појединих горњомилановачких предузећа свакако дало свој допринос повећању броја рођених беба што је и условило потребу за проширењем капацитета Предшколске установе „Сунце“. Општинска управа ће водити овај посао, а то је на неки начин гарант да ће радови бити квалитетно и благовремено изведени, а све неопходне процедуре спроведене у складу са законом. Завршетком ове инвестиције решићемо дугогодишњи проблем – недостатак простора чиме ћемо елиминисати листе чекања за упис деце у вртић“, изјавио је Председник Општине.

Директор Предшколске установе „Сунце“ Владимир Драгојловић изјавио је да доградњом Анекса за наше најмлађе суграђане обезбеђује пријатнији, безбеднији и комфорнији боравак у овој предшколској установи. „После 32 године чекања копа се темељ за један нови простор, и то поред најмлађе зграде вртића у Горњем Милановцу која је саграђена 1984. Године. Доградњом анекса обезбедиће се услови за пријем још око стотину малишана чиме ћемо коначно превазићи проблем такозваних листа чекања и сврстати се у малу групу градова и општина које немају овакав проблем“, истакао је директор Предшколске установе „Сунце“.

Извођач радова је група извођача коју чине: „ТЕСЛА СИСТЕМИ“ д.о.о. Београд и „МОДУЛОР“ д.о.о. Београд. Вредност уговорених радова износи 11.215.756,57 динара са ПДВ-ом, а рок за извођење радова је 60 дана и почео је од данас да тече. Главним пројектом су предвиђене додатне просторије укупне површине 501 м2, односно три нове јединице за децу узраста вртића и једну јаслену групу на приземљу и сутерену објекта, као и потребан економски и помоћни простор у сутерену.

Previous Потписани уговори о додели средстава општине Горњи Милановац удружењима за 2016. годину

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I