Eng

Es

It

Sp

Потписани уговори о додели средстава општине Горњи Милановац удружењима за 2016. годину

Потписани уговори о додели средстава општине Горњи Милановац удружењима за 2016. годину

Представници удружења из области културе, социјалне и здравствене заштите и представници верских заједница општине Горњи Милановац потписали су са председником општине Милисавом Мирковићем уговоре о додели бесповратних средстава за реализацију пројеката и програма од јавног интереса. Ове године средства су додељена за реализацију укупно 54 пројекта од којих су 13 пројекти изградње, одржавања и обнове верских објеката, 23 пројекти од јавног интереса у култури које реализују удружења грађана, а остатак односно преосталих 18 представљају пројекте од јавног интереса у области социјалне и здравствене заштите.

Председник Мирковић је истакао да је постигнута добра сарадња организација цивилног друштва и Општине на обострано задовољство, истакавши да ће Општина Горњи Милановац према њиховим потребама обезбедити и додатна средства како би се пројекти у области културе, социјалне и здравствене заштите као и пројекти изградње, одржавања и обнове верских објеката успешно реализовали.

Председник Удружења ликовних и примењених уметника Горњи Милановац Небојша Савовић Нес истакао је да средстава никада није довољно, али да је ове године позитивно изненађен бројем удружења из области културе којима су додељена буџетска средства што уједно обезбеђује и несметан рад ових удружења.

Ксенија Станковић, председник Књижевног клуба „Момчило Настасијевић“ истакла је да додељена средства из општинског буџета пуно значе овом књижевном клубу као и да је сарадња са Општином и Председником општине на завидном нивоу.

Уговоре у име Културно-уметничких друштава – „Шумадија“ и „Типопластика“ потписали су Александар Туловић и Милица Нешковић Лукић оценивши том приликом да су задовољни додељеним средствима, а посебно тиме што се сваке године увећавају средства у општинском буџету за ове намене.

Укупна расподељена средства ове године износе 8.620.000,00 динара.

Previous Министарка пољопривреде у посети општини Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I