Eng

Es

It

Sp

Почело асфалтирање Улице Николе Луњевице

Почело асфалтирање Улице Николе Луњевице

У августу су започети радови на комплетној реконструкцији Улице Николе Луњевице. Прошле недеље кренуло се с асфалтирањем деонице дужине 435 метара, од Касарне до раскрснице с Улицом 7. јула. Планирано је да Улица Николе Луњевице добије ново рухо, а поред мењања комплетне коловозне конструкције, ради се и кишна и фекална канализација, тротоар, као и улична расвета. Ако временски услови дозволе, радови на комплетној реконструкцији Луњевачког пута, од Касарне до Норвешке куће, би требало да буду завршени до краја новембра. Председник општине Дејан Ковачевић обишао је радове и истакао да је реконструкција Улице Николе Луњевице најзахтевнији грађевински подухват ове године, о чему сведочи и вредност инвестиције од око 84 милиона динара.

„Ова улица се по први пут санира у овом обиму, замењена је кишна и фекална канализација, а биће постављена и нова расвета. Планирамо да у понедељак поставимо завршни слој асфалта, тако да ће од уторка овај део Луњевачког пута бити у функцији, а остатак ћемо завршити према динамици до краја новембра“, рекао је председник Ковачевић, истичући да је овом реконструкцијом решен проблем бујичних вода, јер су домаћинства укључена на систем кишне канализације.

Радови на реконструкцији ове улице се врше у пуном профилу и изводи их милановачка фирма „АР градња“. Шеф градилишта Рајко Ристановић истакао је да за сада све протиче планираном динамиком.

„Овде смо присутни са око 15 машина, и то 5 машина, међу којима је финишер, 5 ваљака и 10 возила за транспорт масе. Наша фирма располаже са асфалтном и бетонском базом и верујемо да ће радови, ако нам то временски услови дозволе, тећи по плану“, изјавио је Ристановић.

Према речима председника општине, по завршетку радова, заседаће Комисија за саобраћај, која ће дати своје стручно мишљење, односно одлучиће да ли ће и на којим локацијама бити постављени лежећи полицајци или светлосна упозорења на ограничење брзине.

Previous Нов асфалт на два путна правца у Месној заједници Драгољ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I