Eng

Es

It

Sp

Почео 4. Сабор виолиниста Србије, у Прањанима

Почео 4. Сабор виолиниста Србије, у Прањанима

Звуци виолине вратили су се и ове године у Прањане. Четврти по реду Сабор виолиниста Србије свечано је отворен данас у овој варошици. Након поздравне речи здравичара, присутнима се у име Саборског одбора обратио председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Велико ми је задовољство што сам по четврти пут овде. Знамо да су Прањани и поред Сабора виолиниста били познати и раније. Знамо и колико су били ућуткивани ови људи , да се баш њихов глас и не чује једно 70 година од Другог светског рата па на овамо. Знамо и колико су то добри и вредни људи и још бољи домаћини. Знамо и како да им се одужимо. А одужујемо им се овим Сабором виолиниста Србије који је препознат у читавој Србији, а и шире – рекао је Ковачевић.

Председник Ковачевић се овом приликом захвалио и господину Гвоздену Николићу, идејном творцу Сабора и овогодишњем домаћину манифестације, прослављеном српском кошаркашу Дејану Томашевићу, који је изјавио да је врло почаствован што је управо он одабран да понесе ту титулу.

          Пуног срца и са великим поносом истичем чињеницу да сам баш из ових крајева. Крајева који нису баш случајно историјско место које је изнедрило толико великих људи и мислим да је у право време овај сабор пре четири године започет у управо у Прањанима – истакао је Дејан Томашевић.

Ковачевић и Томашевић су присутнима пожелели добродошлицу и позвали све да и наредне године посете ову манифестацију. Након тога су уз звук виолине и саборску химну „Свилен конац“ подигли и саборску заставу, чиме је званично Сабор и отворен. А на велико задовољство посетилаца и љубитеља виолине, Панорама бенд је одсвирао коло и додатно загрејао атмосферу.

Музички програм овогодишњег Сабора почиње вечерас у 19 сати уз наступ виолиниста посвећен Бобану Возу. У 20 часова биће одржано такмичење младих виолиниста, након чега следи концерт Панорама бенда. У суботу програм почиње такође у 19 сати концертом победника младих виолиниста, а од 20 сати сениори ће се надметати за Прву и Златну виолину. У недељу, посетиоце у 20 сати очекује концерт на коме ће наступити Бранко Ристић и Сале Шоу, а у 21 час публику ће забављати Зорица Брунцлик и Кемиш.

Previous Отворен мост који спаја Враћевшницу и Липовац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I