Počinje tradicionalni prednovogodišnji bazar domaće radinosti

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac tradicionalno i ove godine organizuje Prednovogodišnji bazar domaće radinosti“.
Prema rečima direktorke gornjomilanovačke Turističke organizacije Mire Mirković, upućen je javni poziv svim zainteresovanim proizvođačima i umetnicima koji žele da izlože svoje rukotvorine i proizvode, a ujedno poziv važi i za posetioce koji će kupovinom novogodišnjih i božićnih poklona dati doprinos očuvanju starih i umetničkih zanata.
Ovaj bazar kreativnosti osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora, preko svojih ručno rađenih višenamenskih i unikatnih predmeta iz svih oblasti primenjene umetnosti, rukotvorina i modnog dizanja, suvenira i domaće hrane. Na prošlogodišnjem svoja umeća u raznim oblastima posetiocima je prikazalo preko dvadeset izlagača.
Ovogodišnji bazar biće dopunjen novitetima zahvaljujući projektu pod nazivom „Budimo maštoviti, čuvajmo planetu i za vreme praznika“ udruženja građana „GM eko balans“. Naime, učenici osnovnih škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac su na časovima likovne nastave izradili novogodišnje ukrase i predmete, od recikliranih materijala.
Udruženje je za potrebe projekta obezbedilo 7 jelki sa busenom, koje će biti izložene u holu Doma kulture, a deca bi ih ukrasila predmetima koje su sami napravili. Jelke će kititi učenici osnovnih škola, pri čemu bi žiri odabrao najmaštovitiju, a kićenje počinje u subotu 28.decembra od 12.sati
Prema najavama iz Turističke organizacije planirano je da se prednovogodišnji bazar realizuje od 27. do 31. decembra u holu Doma kulture od 9 do 20 časova.

Previous Tradicionalni svečani ceremonijal proglašenja najboljih u sportu i fizičkoj kulturi