Tradicionalni svečani ceremonijal proglašenja najboljih u sportu i fizičkoj kulturi

U prepunoj velikoj sali Opštine Gornji Milanovac juče je održan tradicionalni svečani ceremonijal proglašenja najboljih u sportu i fizičkoj kulturi, u opštini Gornji Milanovac u 2013. godini u organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac.
I ove godine se pristupilo izboru najboljih i najuspešnijih u 12 kategorija, a za ovu godinu dodeljeno je i pet posebnih priznanja. Takođe, po prvi put priznanja su dobile i najuspešnija osnovna i srednja škola za postignute rezultate u ciklusu Olimpijskih sportskih igara učenika republike Srbije i najuspešnija mesna zajednica u okviru Olimpijskih seoskih igara Srbije.
Odluku o nosiocima priznanja doneo je Upravni odbor Sportskog saveza opštine Gornji Milanovac, a na predlog Komisije čiji su članovi sportisti, sportski radnici, stručnjaci u oblasti fizičke kulture i predstavnici sredstava informisanja. Predloge je poslalo 27 sportskih organizacija, Ustanova i pojedinaca, sa 69 nominacija.
U kategoriji za najbolju mladu sportiskinju prvo mesto pripalo je Tijana Dakić, članica Ženskog rukometnog kluba „Metalac AD“, drugo mesto Ivani Jeremić iz OK „Takovo-Zvezda Helios“, a treće mesto Andrei Gobeljić članici KK „Do Kan“.
U kategoriji za najboljeg mladog sportistu prvo mesto pripalo je Stevanu Ćosiću članu Odbojkaškog kluba „Metalac-Takovo“, drugo mesto dvojici karatista – Milošu Dobriloviću iz KK „Takovo“ i Ivanu Milovanoviću članu KK „Do Kan“, a treće mesto Veljku Mijailoviću, članu Fudbalskog kluba „Metalac“.
Nagrade je uručio Srboljub Nešović, predsednik Sportskog saveza Opštine Gornji Milanovac.
Za najuspešnijeg profesora-nastavnika fizičkog vaspitanja u 2013. godini proglašen je Miloš Ignjatović, profesor fizičke kulture u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“, a za najuspešnijeg sportskog trenera Milan Milošević inače trener u Odbojkaškom klubu „Takovo-Zvezda Helios“,
U kategoriji najistaknutiji sportski radnik ove godine priznanje je dodeljeno Ljubomiru Jeliću, predsedniku Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Takovo“, a ovogodišnje priznanje za izuzetno dugogodišnju aktivnost – životno delo, pripalo je Miloradu Đorđeviću.
Nagrade je uručila Jadranka Dostanić, predsednica Skupštine opštine Gornji Milanovac.
Sekretar sportskog saveza Milomir Janković uručio je priznanja najboljoj osnovnoj i srednjoj školi u ciklusu Olimpijskih sportskih igara učenika republike Srbije i najboljoj mesnoj zajednici u ciklusu takmičenja Olimpijskih seoskih igara Srbije, i to OŠ „Kralj Aleksandar I“, Gimnaziji „Takovski ustanak“ i Mesnoj zajednici Takovo, a povodom jubileja – 90. godina postojanja i rada priznanje Fudbalskom klubu „Šumadija“ iz Brđana.
Za postignute rezultate tokom 2013. godine i afirmaciju Milanovačkog sporta i našeg grada, posebna priznanja uručena su Atletskom klubu „Veteran“, Vanji Joksić koja studira i trenira na Univerzitetu u gradu Bronsvil u Teksasu, Doroteji Erić, koja je u toku godine na izmaku napravila veliki pomak na rang lisi VTA teniske federacije i trenutno se nalazi na 237. mestu što je u ovoj godini pomak za preko 500 mesta na listi, Miloradu Stevoviću iz Brđana koji uspešno nastupa za Atletski klub „Čačak“.

Predsednik opštine Milisav Mirković uručio je priznanje Fudbalskom klubu „Metalac“ kao najboljoj sportskoj organizaciji kao i najboljim sportistima u seniorskoj konkurenciji, i to Nataši Spasojević, članici Odbojkaškog kluba „Takovo-Zvezda Helios“ i članu Fudbalskog kluba „Metalac“ Bojanu Gojaku.
U ime nagrađenih prisutnima se obratio Ljubomir Jelić, najistaknutiji sportski radnik 2013. Godine, zahvalivši se rukovodstvu Opštine Gornji Milanovac, a posebno predsedniku opštine, na podršci koju pruža gornjomilanovačkom sportu naglasivši da će tu pomoć sportski klubovi i pojedinci znati višestruko da vrate.
U ime pokrovitelja – Opštine Gornji Milanovac, dobitnicima priznanja na postignutim rezultatima i uspesima čestitke je uputio predsednik opštine Milisav Mirković poželevši im da u narednoj godini budu još bolji i veći.
Ovu manifestaciju pomogli su Opština Gornji Milanovac i Kompanija „Metalac“ a.d. Gornji Milanovac.

Previous Izveštaj o radu Sportskog saveza Opštine Gornji Milanovac i Plan i program rada za 2014. godinu