Eng

Es

It

Sp

Почињу радови на реконструкцији објекта намењеног деци и младима са сметњама у развоју

Почињу радови на реконструкцији објекта намењеног деци и младима са сметњама у развоју

У присуству представника инвеститора – Општине Горњи Милановац, извођача радова, стручног надзора и ОШ „Краљ Александар I“, данас је одржан састанак поводом почетка радова на доградњи и реконструкцији објекта намењеног деци и младима са сметњама у развоју у оквиру ОШ „Краљ Александар I“.

У питању је комплетна реконструкција објекта који ће бити срушен до сутерена, а затим ће бити постављен нови, модеран монтажни објекат, који ће задовољити све стандарде градње, енергетске ефикасности, као и захтеве за особе са посебним потребама. Доградњом је предвиђено повећање габарита објекта за око 130 квадрата, а оно што је нарочито битно је да ће бити изграђен и мокри чвор прилагођен и особама са инвалидитетом (мокри чвор до сада у објекту није постојао већ се користио постојећи у главној школи). Поред реконструкције и проширења самог објекта, предвиђенo је и уређење горњег дела дворишта, као и израда подизне платформе која ће омогућити силазак на спортски терен особама са инвалидитетом.

Радови се финансирају средствима Владе Швајцарске, која су добијена из наградног фонда за успешно реализован ранији пројекат „Реформа пореза на имовину“. Вредност гранта износи 300.000 швајцарских франака (32.273.580,оо РСД). Уговорена вредност је 25.908.339,55 РСД без пдв-а. Осим за радове, донаторска средства искоришћена су за израду дела пројектно – техничке документације, ангажовање стручног надзора на извођењу радова, координатора за безбедност и здравље на раду, а такође ће бити употребљена и за ангажовање техничког прегледа изведених радова и опремања дела објекта (у зависности колико остане средстава након завршетка радова).

За извођача радова тендерским поступком је одабрана група:“ЕС ЕНЕРГО-СЕРВИС“ ДОО БЕОГРАД и „АЛМАКС“ ДОО БЕОГРАД. Почетак радова планиран је за крај ове седмице а рок за завршетак је 120 календарских дана.

Previous Грађевинска сезона на Руднику у пуном јеку

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I