Eng

Es

It

Sp

Почињу радови на уређењу путева коришћених за потребе изградње Коридора 11

Почињу радови на уређењу путева коришћених за потребе изградње Коридора 11

На јуче одржаном састанку заменика председника општине Горњи Милановац Мирослава Миловановића са представницима „Коридора Србије“ као инвеститора радова на изградњи Коридора 11 договорено је да ће у наредним данима бити започети радови на уређењу путева коришћених за потребе изградње Коридора 11. Најпре ће се радити на урађењу деонице у дужини од 700 метара од изласка из Бољковаца према Лалинцима. Радови подразумевају ископ и уређење канала и постављање новог асфалта. Овај део пута извођачи више неће користити, а остали део пута кроз варошицу и даље према Горњем Милановцу биће асфалтирани према динамици завршетка радова на аутопуту. Истовремено ће се започети и са радовима на асфалтирању и копању канала у Месној заједници Бершићи и то најпре на деоници пута од моста код игралишта према варошици Бершићи у дужини од 550 метара, а потом ће уследити наставак радова према Такову. „Све ово је договорено са представницима „Коридора Србије“, као инвеститором на пројекту изградње аутопута Коридора 11 кроз нашу општину и према њиховим тврдњама рок за извођење радова на деоници од 700 метара у Бољковцима и на деоници од 550 метара у Бершићима је 20. април“, истакао је заменик председника општине.

На састанку је договорено и решавање проблема клизишта и приступног пута у Врнчанима који је проблематичан због великог успона и исти ће бити решен откупом једног домаћинства чиме ће бити омогућено серпентинско решење проблема приступног пута односно ублажавање успона који сада износи преко 16%.

„Што се тиче прикључака домаћинстава на водовод у Врнчанима сва потребна пројектна документација је урађена тако да ће се сва домаћинства која су имала проблем са прикључком на постојећи водовод то моћи да ураде на легалан начин, а ових дана предстоји нам и решавање других проблема проузрокованих изградњом Коридора 11“, изјавио је Миловановић.

Previous Општина Горњи Милановац проширила своју међународну сарадњу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I