Eng

Es

It

Sp

Подаци су забрињавајући, неопходно поштовање мера и строжија контрола

Подаци су забрињавајући, неопходно поштовање мера и строжија контрола

Стручно оперативни тим за прву и медициснку помоћ општине Горњи Милановац одржао је данас састанак, на коме је закључено да је ситуација на подручју општине комплексна и да су подаци забрињавајући, али да још увек није тренутак да се прогласи ванредна ситуација.

Мере које су на Републичком нивоу ступиле на снагу 17. новембра још увек нису дале резулате, али се они свакако очекују у наредном периоду, рекао је данас Милорад Димитријевић, начелник општинског Штаба за ванредне ситуације и додао да су од данас на снази и нове пооштрене. До 3. децембра радно време угоститељских објеката – ресторана, кафића, барова, клубова, као и трговинских центара, позоришта, биоскопа и других установа културе, те приређивача посебних и класичних игара на срећу, ограничено је до 18 сати. Продавнице и други малопродајни трговински објекти радиће до 21 сат. Примена свих уведених мера редовно се контролише па је у последњих седам дана у 23 ванредне контроле у Горњем Милановцу, забележено 3 случаја непоштовања мера, а починиоци ће бити кажњени.

Дом здравља у Горњем Милановцу данас је посетила Републичка агенција за акредитацију која је рад ове Установе у условима тешке епидемиолошке ситуације, оценила позитивно, у смислу спровођења свих уведених мера. – До петка најкасније, испред Дома здравља, преко пута Парка биће постављен контејнер где ће се обаваљати прегледи пацијената у оквиру рада ковид амбуланте. Опремањем тог простора биће повећан и број екипа који ће радити пријем – каже др Александар Чивовић, руководилац Стручно оперативног тима. Иначе, од средине марта до данас, у горњомилановачком Дому здравља обављено је 3699 првих прегледа, 1578 контролних, а урађено је 1084 пср тестова. Др Чивовић каже да располажу довољним количинама тестова, како серолошких, тако и ПСР и антигенских.

– У Болници је тренутно смештено 47 пацијената, један пацијент је пребачен за Београд а један је из Чачка преведен у нашу болницу. Од укупног броја хоспитализованих, 23 су позитивна, 21 негативно, а за двоје се очекују резултати – каже др Предраг Шутић, члан Стручно оперативног тима.

Иначе, тренутно је 7 запослених у Општој болници у самоизолацији, позитивних на корона вирус, али њихово здравствено стање је стабилно – закључио је др Шутић.

 

Previous „Ми ћемо чувати сва сећања а Музеј сва знања“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I