Eng

Es

It

Sp

Подршка породицама са троје и више деце

Подршка породицама са троје и више деце

Општина Горњи Милановац преузела је корак ка приступању друштву локалних самоуправа, организација, привредника, спортских колектива и других појединаца који подржавају Покрет за децу „3+“. На јуче одржаној седници Општинског већа усвојен је предлог ове Одлуке, која ће се наћи на дневном реду следећег заседања Скупштине општине, након чега се креће у реализацију овог пројекта на територији општине Горњи Милановац.

Покрет „3+“ је идејни творац картице „Цена минус за 3+“ која гласи на мајку која има троје или више деце и на основу које се остварују бројни попусти у различитим правним субјектима на територији наше земље. Ова иницијатива препозната је као пример добре праксе од стране Координационог тела за родну равноправност и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије. Процењује се да у Републици Србији постоји око 138.000 породица са троје и више деце.

Чланством у Удружењу породицама са троје и више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац омогућило би се да остваре одређене олакшице при куповини роба и плаћању услуга у привредним субјектима на територији Републике Србије, коришћењем картица „Три плус“ које ово удружење обезбеђује и промовише. Општина Горњи Милановац преузела је на себе обавезу плаћања чланарине за све чланове овог покрета. Такође, општина би обезбедила и картице „3+“ свим породицама са троје или више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац, под условом да је бар једно од деце малолетно. Картица корисницима омогућава попуст при плаћању роба и услуга код привредних субјеката који су подржали пројекат „ТРИ плус цене минус“ на територији целе Републике Србије као и код свих будућих субјеката који се током важења картице укључе у круг оних који подржавају акцију и потпишу уговор са Удружењем „Покрет за децу 3+“. Ове картице је потребно обновити након годину дана.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић позвао је милановачке привреднике, јавна предузећа и установе, као и спортске клубове са територије општине Горњи Милановац да својим доприносом дају подршку овој акцији и покажу добру вољу да се сви заједно као друштво мобилишемо у циљу помоћи вишечланим породицама које су носиоци демографског развоја наше општине и државе.

Previous Одржани тренинзи интелектуалних вештина

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I