Eng

Es

It

Sp

Поклони за прву бебу рођену у 2019. години

Поклони за прву бебу рођену у 2019. години

Заменица председника општине Горњи Милановац Јадранка Достанић посетила је прву бебу рођену у Новој години у општини Горњи Милановац и том приликом мами уручила поклон ваучер.

Поред девојчице која је рођена 01.01.2019. око поднева, у претходна четири дана рођена су још три дечака и две девојчице. „Ја сам испред локалне самоуправе мајци прворођене бебе донела један скроман поклон ваучер у износу око 50.000 динара који може да се искористи у једној од наших продавница“, рекла је заменица председника општине. Она је додала да локална самоуправа у циљу побољшања наталитета буџетом опредељује значајна средства у ту сврху: „За прво и друго дете издвајамо 60.000,00 динара, а за треће и свако наредно по 100.000,00 динара. Поред тога, оно што је свакако значајно и једна новина у овој години јесте да смо ми као Општина ушли у пројекат 3+ који функционише у читавој Србије. Основни циљ овог пројекта је да родитељи са троје или више деце добијају картице уз помоћ којих приликом куповине могу да остваре значајан попуст.“ Она је подсетила је да локална самоуправа претходне године учешћем на јавном позиву за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији код Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику обезбедила средства и набавила 4Д ултра звучни апарат. Заменица председника је додала да ће локална самоуправа и даље наставити да проналази механизме како би стопа наталитета у Горњем Милановцу била позитивна.

Начелник Одељења гинекологије доктор Драган Перишић овом приликом је изјавио да је у претходној години забележен позитиван скок када је реч о броју порођаја: „ Рођено је 338 беба, док је у 2017. години било 298 беба. Доста нам пацијенткиња долази и са стране, претежно из Љига. Прочули смо се по квалитетној услузи и жене су задовољне када долазе.“ Као основни моменат за побољшање наталитета доктор Перишић је навео побољшање економске ситуације: „Сви који дођу кажу да када би имало мало више новца, сигурно би био и већи број деце.“

Директор Опште болнице Горњи Милановац доктор Предраг Шутић каже да ће реконструкцијом болнице, када је реч о Одељењу гинекологије, ово одељење коначно добити лифт: „Планови за прву фазу реконструкције су завршени, расписан је тендер и следећи корак је одабир извођача радова. Завршетком прве фазе енергетске ефикасности и друге фазе где се генерално све у оквиру Опште болнице реконструише и мења, биће далеко бољи услови за порођај.“

Број рођених беба у прва четири дана нове године, најављена реконструкција Опште болнице и побољшање услова пружања неге породиљама указују на једну лепу будућност.

Previous НОВОДИШЊИ ПУТ ДОБРОЧИНСТВА

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I