Полагањем венаца на спомен обележја у Горњем Милановцу обележен Дан општине

Поводом Дана општине Горњи Милановац, 209 година од подизања Другог српског устанка у Такову и 171 године од оснивања града Горњег Милановца данас су венце на споменик Слободе и споменике војводи Милану Обреновићу, кнезу Александру Карађорђевићу, војводи  Живојину Мишићу и краљици Драги Обреновић положили Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац, Јадранка Достанић, заменица председника општине Горњи Милановац, потпуковник Ненад Дражинац,командант Центра за обуку везе и информатике и Небојша Лазовић, члан Општинског већа Општине Горњи Милановац.

Данас је велики дан за општину Горњи Милановац. Желим пре свега да се захвалим свим пријатељима општине Горњи Милановац који су данас заједно са нама, да прославимо Дан општине, да сачувамо сећање на наше славне претке, да обележимо подизање Другог српског устанка. Да није било Другог српског устанка, Милоша Великог и његових сабораца, ми данас не би уживали у слободи коју имамо. 165 година од добијања имена града је један велики јубилеј за наш Горњи Милановац и ми ћемо настојати, не само да очувамо сећање на наше претке, већ да њиховим стопама градимо бољу будућност и бољу Србију – рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац, након полагања венаца.

На споменик Слободе, венце је положио и Милош Ћирић, начелник Јабланичког управног округа.

На позив председника општине Горњи Милановац и мог пријатеља Дејана Ковачевића, дошли смо да искажемо поштовање свим нашим јунацима који су дали живот и који су се борили за нашу земљу да бисмо ми данас могли да живимо слободно. Оставили су нам задатак да се ми боримо на најбољи могући начин, како би наша деца и наша покољења имала бољу будућност у нашој земљи, и у свакој нашој општини. Захваљујем се још једном, председнику Ковачевићу, који је испоштовао и југ Србије и позвао нас да присуствујемо Дану општине Горњи Милановац. Свим грађанима честитам празник – изјавио је Ћирић.

Након полагања венаца на градском тргу присутни су се упутили ка „Знаменитом месту – Таковски грм” у Такову како би  полагањем венаца у овом историјском месту обележили 209. година од подизања Другог српског устанка.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Отворен 17. Међународни бијенале уметности минијатуре