Eng

Es

It

Sp

Помоћи никад довољно

Помоћи никад довољно

Непосредно пред Васкршње празнике, започета је још једна акција доделе финансијске помоћи Општине Горњи Милановац за око стотину наших здравствено и материјално угрожених суграђана, претежно са сеоског подручја. Укупна издвојена средства за ову акцију су око 500.000,оо динара, односно 5000 динара по кориснику.

У акцији активно учествују представници Општинске управе и запослени у Центру за социјални рад, који су укључени и у рад надлежне општинске Комисије за решевање захтева лица у стању социјалне потребе.

Подсећамо да су, кроз пројекат „Корак по корак ка човеку“ који је Општинска управа Општине Горњи Милановац спровела током 2013. године у сарадњи са Центром за социјални рад општине Горњи Милановац, месним заједницама са територије општине и самим грађанима, први пут регистрована сва стара, болесна и изнемогла лица у стању социјалне потребе, различите старосне доби и социјалног статуса. Пројекат је проистекао из тежње да финансијска помоћ дође на праву адресу, оним људима који се из сопствене скромности нису обраћали за помоћ и зато нису ни били евидентирани у надлежним службама.

Комисија за решевање захтева лица у стању социјалне потребе поступа у свом раду према општинском Правилнику у којем је прописано да лица у стању материјалне или здравствене потребе могу поднети захтев за једнократну финансијску помоћ четири пута годишње – за набавку лекова, основних животних намирница, школског прибора и сличних потрепштина. Овогодишњим буџетом опредељено је 4.074.440,00 динара за ову намену.

Величина човека огледа се у томе како поступа према слабијима од себе. Помозимо свако у складу са својим могућностима. Некада је и топла реч, позив телефоном, посета и разговор од велике помоћи да заједно пратимо и на време реагујемо на проблеме у којима се стари, болесни и изнемогли могу наћи.

Previous Још једна акција уређења и чишћења

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I