Popis poljoprivrede u Opštini Gornji Milanovac uspešno se realizuje

U sredu, 7. novembra 2012. godine, održana je sednica Saveta Moravičkog okruga kojoj su ispred Opštine Gornji Milanovac prisustvovali Predsednik opštine Milisav Mirković i načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović. Glavna tema sednice bio je popis poljoprivrede 2012. godine.
O sprovođenju Popisa poljoprivrede na teritoriji Opštine Gornji Milanovac prisutne je izvestila načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović. Prema njenim rečima prvi deo popisa protekao je bez ikakvih problema što se tiče materijala (kontrolnika i upitnika). Ukupan broj domaćinstava za popis po listama na teritoriji opštine Gornji Milanovac iznosi 6474 domaćinstva. Broj posećenih domaćinstava u izveštajnom periodu je 5426 ( 83,81 % ), a popisanih je 4 591, dok je broj novih domaćinstava 308 zaključno sa 31.oktobrom 2012. godine. Broj popisanih pravnih lica na teritoriji naše opštine u izveštajnom periodu je 14, od kojih su 2 manastira, 4 zemljoradničke zadruge, 2 državne institucije (opština Gornji Milanovac i Srbijašume ŠG Gornji Milanovac), AD Takovo Svislajon i 5 društava sa ograničenom odgovornošću. Ukupno korišćeno poljoprivredno zemljište pravnih lica iznosi 64 hektara, a nekorišćeno poljoprivredno zemljište kod istih 315 hektara pokazali su prvi rezultati popisa.
Prema trenutnim rezultatima, a imajući u vidu izveštaje koje su podneli grad Čačak i opštine Lučani i Ivanjica, Opština Gornji Milanovac prednjači u Moravičkom okrugu, ali i u odnosu na ostale gradove i opštine u Srbiji, prema stepenu realizacije popisa.

Previous Novi direktor USAID-a Howard Ockman u poseti Opštini Gornji Milanovac

Leave Your Comment