Poseta direktora i glavnog projektanta Zavoda za saobracajnice Saobracajnog instituta CIP

Direktor Zavoda za saobraćajnice Saobraćajnog instituta CIP mr Novica Stevanović i vodeći projektant ovog instituta Srđan Đokić bili su danas u radnoj poseti opštini Gornji Milanovac. Na sastanku koji su upriličili zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović i načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović bilo je reči o izradi projektne dokumentacije na izradi pristupne saobraćajnice koja bi povezivala ibarsku magistralu sa budućim auto putem.
Podsećamo da trasa Koridora 11 prolazi kroz teritoriju Opštine Gornji Milanovac u dužini od oko četrdeset kilometara, time realizacija ovog državnog projekta ima veliki lokalni i regionalni značaj i predstavlja jednu od najbitnijih pretpostavki za dalji razvoj naše Opštine i čitavog Moravičkog okruga. Međutim, kako bi se koristile prednosti koje pruža Koridor 11, neophodno je pristupiti izgradnji pristupne saobraćajnice koja bi povezivala gornjomilanovačko gradsko područje u kojem su smeštene dve industrijske zone sa auto-putom, u dužini od oko deset kilometara.
Nakon razgovora o mogućnostima izrade pristupne saobraćajnice, stručnjacima Saobraćajnog instituta, pre obilaska terena, predata je u elektronskoj i pisanoj formi potrebna dokumentacija gornjomilanovačkog Odeljenja za urbanizam, koja će se obrađivati prilikom izrade projektne dokumentacije, a prema najavama sa današnjeg sastanka, sledeći sastanak na ovu temu sa gostima iz CIP-a, biće organizovan u JP „Putevi Srbije“.
Učešće na današnjem sastanku uzeli su i član Opštinskog veća Desimir Jovanović, direktor gornjomilanovačkog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić, predstavnici Odeljenja za urbanizam načelnik Zoran Drinjaković i Zorica Srbović i sekretar mesne zajednice Gornji Milanovac Radojca Savić.

Previous Osvojeno drugo mesto na državnom takmičenju ekipa prve pomoći u konkurenciji Podmlatka Crvenog krsta