Eng

Es

It

Sp

Посета литванској компанији „Енерстена“

Посета литванској компанији „Енерстена“

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић допутовао је у дводневну посету литванској компанији „Енерстена“. Поред Ковачевића, делегацију чине и Жарко Савићевић, угледни привредник из нашег града, Ђорђе Вукадиновић из Канцеларије за јавна улагања, представници Новог Пазара, Прибоја и Шапца. Чланови делегације позвани су од стране представника литванске компаније, како би им била презентована искуства која се тичу грејања и котлова на биомасу.

„Енерстена Група“ је једна од водећих фирми у Централној и Источној Европи у сфери пројектовања, производње и инсталације опреме за грејање и когенерацију на биомасу. Истражујући земље Западног Балкана као тржишта са високим потенцијалом раста и имајући у виду тренутно стање котлана у Горњем Милановцу,препознали су потенцијал општине Горњи Милановац да постоји економско и еколошко образложење за прелазак са мазута на биомасу у производњи топлотне енергије. Поред овога на састанку су размењена искуства по питању обновљивих извора енергије, као и искуства по питању нових технологија из ових области.

Делегација из Србије ће посетити централу фирме „Енерстена“ где ће им бити презентована искуства о успесима Литваније у прелазу на биомасу на даљинско грејање, а такође ће посетити и производни погон фирме. Са својим домаћинима, обићи ће и неколико топлана и когенерацијскихенергена на биомасу.

Previous Усвојено решење о одређивању реона за избор чланова савета Месне заједнице Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I