Eng

Es

It

Sp

Посета МЗ Полом

Посета МЗ Полом

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић посетили су Месну заједницу Полом.

„Ово је наставак обилазака месних заједница и сагледавања проблема наших суграђана како би видели како и колико може општина Горњи Милановац, у овом тренутку, да им изађе у сусрет. Оно што нисмо тренутно у могућности да урадимо, ми ћемо ставити у план рада за неки наредни период. Огроман проблем села Полом је пут који долази од Бањана ка Полому, који на три места има активна клизишта, која нису санирана још од 2014. године. Након поплава из 2014. године покушало се са неком санацијом где је, мени на нејасан начин, материјал такорећи узалуд бачен. Ми ћемо то почети да санирамо пре зиме и то мора да се заврши што пре, јер овде чим падну обилније падавине саобраћај ће бити у прекиду, тако да су то најхитније ствари. Поред тога, разговарали смо и о реконструкцији Дома. Дом се, нажалост, не води на Месну заједницу већ на школу па нам је и то један од проблема али ћемо са Министарством просвете, науке и технолошког развоја ући у решавање тог проблема. Постоји и проблем пута који је тренутно непроходан 4 км према Рајцу али пошто се ради о некатегорисаном путу ми ћемо следеће године, са учешћем грађана, радити тај пут. На један динар учешћа грађана општина ће издвојити три динара као субвенцију и надам се да ћемо у идућој години тај део завршити“, изјавио је председник општине Дејан Ковачевић приликом посете МЗ Полом.

После поплава 2014. године настао је проблем клизишта на путевима. „Јавно предузеће за изградњу општине ће, онога тренутка када буде имало надлежност а то ће бити од 1. новембра 2016. године, предузети све неопходне мере како би се извршила санација свих клизишта на путевима овде у селу Полом. Очигледно да то што је некада рађено није урађено квалитетно и да су новац и материјал узалудно бачени. Ми ћемо својим средствима и својим машинама одрадити прво средње клизиште које прети да прекине пут Бањани – Полом. То ће нам бити приоритет да завршимо пре зиме и почетка киша и снегова“, рекао је директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић приликом обиласка критичних места где ја активно клизиште.

У наредном периоду председник општине и његови сарадници наставиће да обилазе месне заједнице на територији општине Горњи Милановац.

Previous Посета представника Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I