Eng

Es

It

Sp

Посета ОШ „Момчило Настасијевић“

Посета ОШ „Момчило Настасијевић“

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је Основну школу „Момчило Настасијевић“, где је обишао радове који се обављају у овој школи, посетио ђаке прваке и уручио им књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“ и разговарао са директорком школе о актуелним темама и плановима за будућу сарадњу општине и ове школе.

„Изузетно је значајно што су општина Горњи Милановац и Министарство просвете, науке и технолошког развоја уложили новац у обнову свих мокрих чворова у ОШ „Момчило Настасијевић“, тако да после завршетка ових радова добијамо нове и модерне тоалете а нови извођач радова нас уверава да ће радови бити завршени у року. Ову школу сам и ја похађао али након ових радова школа није иста, много је лепша. Такође, обишли смо и ученике првог разреда, којима смо, уз сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, обезбедили књиге о безбедности у саобраћају и надам се да ће деца то пажљиво прелистати с обзиром да је штиво прилагођено њиховом узрасту. Овом приликом желим да напоменем да је у 2016. години за школство у Горњем Милановцу издвојено око 110 милиона динара, што за редовне активности што за извођење евентуалних радова, као што је то случај овде у школи, а све са циљем стварања бољег амбијента за ученике и бољих услова за квалитетнију наставу. Издвојена средства чине око 10 % буџета општине и то нису мала средства која се издвајају за школство у Горњем Милановцу. У многим областима нашег друштва постоје проблеми, па је то случај и у школству па смо тако сада у обавези да решавамо проблеме које нисмо створили као што је то случај са исплатом превоза за наставнике. Та обавеза која је створена није нимало мала, наставници су почели да туже своје матичне школе па ће општина покушати да изађе у сусрет и да се договори са наставницима. Ту има и доста нелогичности јер се траже рупе у закону како би се дошло до новца, па тако постоје и наставници који станују поред самих школа а наплаћују превоз, што је по мом мишљењу потпуно нелогично и гледаћемо да такве ствари исправимо, у сарадњи са Министарством, како не би имали толике трошкове. Ми нећемо моћи више да улажемо толика средства у образовање и школе ако будемо наставили да добијамо тужбе од наставника и мислим да би и они требало о томе да размисле. Имамо ту још један пример да је директорка ОШ „Десанка Максимовић“ Емина Ђурић тужила саму себе за новац који није исплаћен у претходном периоду, мени није јасно зашто је то урађено после промене власти али ће свакако општина испунити све своје обавезе и ми ћемо са наставницима постићи договор око исплате тог новца који се дугује али уз обавезу да, у сарадњи са Министарством, утврдимо ко има право а ко не на превоз“ , изјавио је председник општине Дејан Ковачевић приликом посете школи.

Директорка школе известила је председника општине о радовима који су у току и о плановима за рад школе у будућем периоду.

„Имали смо проблема са канализационим системом, где су те цеви већ постале порозне тако да су просто угрожавале и здравље ученика. То је све замењено, замењене су комплетне водоводне инсталације, електро инсталације, замењени су радијатори, значи извршена је потпуна адаптација и када се заврше сви радови то ће изгледати заиста лепо. Ми смо доста радили на побољшању стандарда у школи како би омогућили боље услове за рад ученика у њој. Адаптирали смо малу фискултурну салу, прилично смо уредили и велику салу и остало нам је да још извршимо санацију крова, који на неколико места прокишњава. Пуно се улаже и у наставна средства. Морам да напоменем да смо имали доста разумевања и подршке од родитеља и од привредника из Горњег Милановца, који су нам уплаћивали донације које су нам пуно помогле да унапредимо сам наставни процес. У школи имамо и 39 ученика који похађају наставу по посебном и прилагођеном плану и општина нам је од 1. септембра изашла у сусрет па наша школа има још четири персонална асистента, укупно пет, тако да се посебна пажња посвећује индивидуалном раду са децом којој је потребна додатна подршка и ми се надамо да ће то довести до много бољих резултата него што смо имали до сада“, рекла је директорка ОШ „Момчило Настасијевић“ Драгана Никитовић овом приликом.

Посета овој школи је наставак активности председника општине усмерених на побољшање ситуације у образовном систему наше општине.

Previous Одржана седма седница Општинског већа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I