Eng

Es

It

Sp

Посета представника Амбасаде Републике Пољске општини Горњи Милановац

Посета представника Амбасаде Републике Пољске општини Горњи Милановац

Данас су Општину Горњи Милановац посетили представници Амбасаде Републике Пољске – саветник и шеф Конзуларног одељења у Амбасади Павел Соколовски, саветник за економска питања Каролина Јаник и спољни експерт из Министарства пољопривреде и развоја села Републике Пољске Катажина Виежбинка.

Повод посете је реализовани пројекат Амбасаде Републике Пољске у 2015. години – изградња тоалета за ученике и запослене у издвојеном одељењу Основне школе „Таковски устанак“ у Бољковцима.

Директорка Основне школе „Таковски устанак“ Бранка Жижовић упутила је речи захвалности представницима Амбасаде на пруженој помоћи и подршци у стварању бољих услова за рад ове школе односно за реализацију васпитнообразовног рада.

Госте је у име Општине Горњи Милановац поздравио председник Општине Милисав Мирковић захваливши се пре свега у име деце која похађају наставу у тим објектима, а онда и у име својих сарадника и своје лично име на пажњи коју поклањају нашем образовању и нашим најмлађим суграђанима.

Шеф Конзуларног одељења у Амбасади Павел Соколовски истакао је да је Република Пољска користећи Европске фондове помогла у уређењу српских школа, што је одраз пријатељства српског и пољског народа и да искрено верује да ће се овакав вид сарадње са Амбасадом Републике Пољске са горњомилановачким школама наставити и у наредном периоду.

   

Трећу годину за редом Амбасада Републике Пољске пружа помоћ у уређењу издвојених одељења ОШ „Таковски устанак“. Тако је 2013. године реализован пројекат замене врата на издвојеном одељењу у Горњим Бањанима у вредности од 7.680 евра који је 2014. године настављен заменом свих прозора, олука и фасаде у истој школи у вредности од 10.560 евра, а ове 2015. године издвојено одељење у Бољковцима добила је потпуно нове тоалете за ђаке и наставнике, кроз пројекат вредности 13.770,00 евра. Поред овога, Амбасада Пољске донирала је 2013. године средства у износу од 11.500 евра за нову столарију издвојеном одељењу у Каменици ОШ „Иво Андрић“ Прањани.

У претходним годинама Општина Горњи Милановац реконструисала је водоводну мрежу школе у Бољковцима, као и тоалете у школи у Горњим Бањанима кроз пројекат вредности око 2 милиона динара. Такође, није запостављена ни матична школа у Такову где је завршена реконструкција фискултурне сале и ограде игралишта, а управо се окончавају и радови на изградњи септичке јаме за потребе школе и Музеја. Све инвестиције спровела је Општинске управа Општине Горњи Милановац средствима буџета Општине Горњи Милановац.

Ученици издвојеног одељења Основне школе „Таковски устанак“ у Бољковцима, којима је помоћ и била упућена, захвалили су се представницима Амбасаде на себи својствен начин – приредбом у част добрих пријатеља.

Previous Нових 79 уговора о додели подстицајних средстава за пољопривреднике

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I