Постављен нови начелник Општинске управе општине Горњи Милановац

На 63. заседању Општинског већа, које је почело усвајањем записника са претходне седнице, већници су једногласно усвојили дневни ред као и све тачке дневног реда. Међу најзначајнијим тачкама било је усвајање Одлуке о завршном рачуну општине Горњи Милановац за 2023. годину као и доношење Решења о постављању начелника Општинске управе општине Горњи Милановац.

-Данас смо имали последњу седницу Општинског већа пред изборе који нас очекују у недељу, другог јуна. Желим прво да се захвалим свим већницима на четворогодишњем мандату, на томе што су допринели развоју општине Горњи Милановац и што су били конструктивни на свим заседањима. Што се тиче завршног рачуна буџета општине Горњи Милановац за 2023. годину чули сте да се буџет из године у годину повећава, што значи да је већа привредна активност али и да су повећане зараде и на територији општине Горњи Милановац. 96% је извршење прихода, што значи да се врше озбиљне и реалне процене буџета, и расходи су планирани на основу планирања прихода, тако да су извршени у планираном проценту. Све што смо планирали буџетом за 2023.годину то смо и урадили- истакао је Дејан Ковачевић, председник општине.
Крај маја месеца је задњи рок за усвајање завршног рачуна на Општинском већу, што је данас и учињено а Одлука о завршном рачуну упућује се Скупштини општине, која ће је у неком новом сазиву разматрати, објаснио је председник Ковачевић. Већници су на данашњем заседању поставили начелника Општинске управе општине Горњи Милановац.
-Желим да честитам Милошу Лазаревићу, доскорашњем омбудсману општине Горњи Милановац на преданом раду у претходном периоду на месту омбудсмана. Очекују га велики изазови када је у питању рад на месту начелника Општинске управе, не сумњам да ће Милош Лазаревић успети да испуни сва наша очекивања, да ће извршити све задатке и обавезе које ће му донети радно место начелника Општинске управе и да ће на један ваљан и транспарентан начин у наредних пет година управљати Општинском управом – рекао је председник Ковачевић.
У наредном периоду, у складу са законским процедурама, биће расписан Конкурс за Локалног омбудсмана општине Горњи Милановац, о чему ће јавност благовремено бити обавештена.


КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Почело асфалтирање улице Милутина Тодоровића Жице