Postavljen Transformator snage 31.5 MVA

Transformator električne energije snage 31,5 MVA u Gornjem Milanovcu nedavno je postavljen i pušten u rad umesto dosadašnjeg transformatora niže snage 20 MVA. Vrednost transformatora iznosi oko 470 000 evra sa troškovima transporta od 60 000 evra.
Inače, usled kvara na transformatorskoj stanici i ispada starog transformatora snage 20 MVA, Gornji Milanovac se snadbevao samo preko jednog transformatora , tako da je postojala opasnost da dođe do havarije, pri čemu bi ceo Gornji Milanovac ostao bez električne energije.
Proces postavljanja, odnosno zamene trasformatora, zahtevao je ogroman rad i angažovanje svih faktora uključenih u ovaj veliki posao, počev od pokušaja popravke na licu mesta, a potom i pripreme za demontažu istog, odvoz u odgovarajuću specijalizovanu radionicu u Beograd, a potom i dovoz novog transformatora težine 60 tona na mesto starog. Posebnu zaslugu u ovom poslu, imalo je JP „Elektromreže Srbije“ iz TS 400/220/110 „Niš“, dopremanjem transformatora veće snage 31,5 MVA težine oko 60 tona specijalno obezbeđenim transportom kao i zamenom postojećeg.

Prilokom puštanja u rad novog transformatora koji će omogućiti sigurnost u snadbevanju električne energije svih građana opštine Gornji Milanovac, kao i privrede za potrebe proširenja privrednih kapaciteta, održana je prigodna svečanost.
Na svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave opštine Gornji Milanovac, JP „Elektromreža Srbije“, JP „Elektroprivreda Srbije“, PD „Elektrosrbija“ Kraljevo, Elektrodistribucija Čačak, izvođač „Elektromontaža“ Kraljevo, sa podizvođačima „Savatrans“ i „Minel Dinamo“ iz Beograda.
Ovom prilikom, zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović uručio je zahvalnice predstavnicima JP „Elektromreža Srbije“, dr Miliji Bulatoviću, Nikoli Petroviću i Nebojši Petroviću za pomoć u obezbeđivanju transformatora i stvaranje uslova za sigurno snadbevanje električnom energijom svih fizičkih i pravnih subjekata opštine Gornji Milanovac, sa otvaranjem mogućnosti za proširenje privrednih kapaciteta.

Previous Održan opštinski kros