Потписан споразум о сарадњи између општине Морфу са Кипра и општине Горњег Милановца

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи  Милановац и Виктор Хађиаврам, градоначелник града Морфу на северу Кипра потписали су данас протокол о сарадњи.

-Први пут сам у Горњем Милановцу и посебно ми је драго што је леп повод посете, а то је потписивање битног споразума о унапређењу сарадње између града Морфу и Горњег Милановца. Нисам први пут у Србији, био сам у Крагујевцу и Крушевцу. Први утисак о Горњем Милановцу је да је град веома лепо уређен, а његови грађани гостопримљиви, радује ме што упознајем и овај део Србије.  Очекујем да ће наша сарадња ићи постепено, малим, али сигурним корацима, најпре кроз културну размену, а даље ћемо видети да је унапредимо и на другим пољима, кроз спорт и економију- рекао је Виктор Хађиаврам, градоначелник града Морфу.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, рекао је да га веома радује што из године у годину, наша општина увећава број братимљених градова, како у региону, тако и ван њега.

-Оно што је веома значајно јесте да је ово прва општина са Кипра са којом ћемо имати тесне везе и са којом ћемо покушати да унапредимо сарадњу. Народ Кипра је врло сличан нама, имамо исту веру и отвореног су срца као и ми. У суштини нас је везала наша заједничка братска општина Словењ Градец, где смо се упознали, овог пута желео бих да се захвалим Виктору на иницијативи за ово братимљење, то је велика част. Ми ћемо увек бити добри домаћини за све становнике Кипра и потрудићемо се за сваки облик сарадње која значи напредак за обе општине, кроз културне промоције једног и другог места, ученичке размене спортске, економске, али и политичке активности које интересују оба народа.

Након потписивања протокола о братимљењу,  представници милановачке општине, заједно са гостима са Кипра, обишли су Културни центар и Гимназију “Таковски устанак”.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Одвојена додатна средства за расписивање јавне набавке за анекс вртића