Повеља са ликом највећег научника у историји цивилизације за Ковачевићеве заслуге

Поводом заслуга за промоцију пројекта „Планетарни Тесла“ синоћ је у Зрењанину председнику општине Горњи Милановац, Дејану Ковачевићу уречена повеља.

Ковачевић је један од утемељивача ове престижне наградe која се први пут додељује ове године.

Награда „Планетарни Тесла“ покрива широк спектар области, укључујући науку, технологију, уметност, књижевност, музику, филм, природне науке, друштвене науке, али и друге сфере и области друштвеног живота и рада. У савременом свету, где су креативност, иновативност и проналазаштво кључне одреднице конкурентности, постоји оправдана потреба за признањем и наградама које би одале почаст онима који су својим делима обликовали нашу стварност.

„И ако има какве славе за човечанство, да се припише моме имену, то та почаст још више припада српском имену, српском народу из чије сам средине и ја поникао“ говорио је Тесла приликом прве и једине посете Србије која је била уприличена у згради Ректората.

Баш на том месту 25.јуна ове године по први пут биће додељено ово престижно признање. Кандидати за лауреате су Новак Ђоковић, кинески председник Си Ђипинг, Илон Маск, Оливер Стоун, Виктор Орбан.

 

KАБИНЕТ ПРЕСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Постављен нови начелник Општинске управе општине Горњи Милановац