Eng

Es

It

Sp

Завршена обука припадника Добровољног ватрогасног друштва „Горња села“

Завршена обука припадника Добровољног ватрогасног друштва „Горња села“

Двадесет припадника Добровољног ватрогасног друштва „Горња села“ из Прањана завршило је обуку која се одржавала током претходна четири викенда, а обухватила је 56 наставних часова. Обука је реализована у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова који су носиоци овог задатка, а јуче је организована провера стеченог знања.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац посетио је јуче припаднике Добровољног ватрогасног друштва „Горња села“ у Прањанима и том приликом истакао да је ово први пут да се изван седишта града оформи једно овакво добровољно друштво.

Добровољно ватрогасно друштво формирали су општина Горњи Милановца и Сектор за ванредне ситуације. Желим свима да се захвалим што су узели активно учешће, а посебно ми је драго што видим да су припадници јединице и три даме које су одлучиле да кроз овај позив помогну суграђанима у невољи. Постојање једног оваквог друштва је од вишеструког значаја не само за овај крај, већ ће послужити и као подстрек за друга села на подручју општине да се на овај начин организују – нагласио је Ковачевић.

Између осталог, председник општине указао је на чињеницу да јединице из Чачка не могу стићи пре пола сата до Прањана, а да из Горњег Милановца долазак још дуже траје, те да је онда јасно од каквог значаја ће бити постојање Друштва које је данас оформљено.

Ми смо заједно са Сектором до сада уложили око 2.5 милиона динара у опремање јединице, а предстоји нам прераспоређивање једног возила и улагање у његову исправност и оспособљавање да би могло да функционише на овим теренима. Ту обавезу локална самоуправа је преузела на себе. Желим да нагласим да су припадници овог Друштва истински борци, који су прихватили да на добровољној основи обављају будуће задатке. Ми ћемо као локална самоуправа пронаћи начин како да им се одужимо, господин Димитријевић, начелник Сектора за ванредне ситуације већ је доставио неке предлоге, а у наредном периоду донећемо стратешке одлуке на седницама Скупштине општине како би они имали неку сатисфакцију за посао који ће обављати- рекао је Ковачевић.

Previous Припадницима Војске Србије и Министарства унутрашњих послова уручене пропуснице за коришћење теретане

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS