Eng

Es

It

Sp

Предавање о понашању у ванредним ситуацијама

Предавање о понашању у ванредним ситуацијама

У сарадњи општине Горњи Милановац и Министарства унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуације, у основним школама организована је обука и подељени су приручници за понашање у ванредним ситуацијама.

У последњих 30 година, вишеструко је повећан број катастрофа у свету, као и разарајући ефекат које имају на друштво и околину. Последице катастрофа могу се значајно умањити ако су људи добро информисани и упознати са начином превенције катастрофа.

Председник општине Горњи Милановац посетио је ОШ „Момчило Настасијевић“, где је присуствовао предавању о ванредним ситуацијама за запослене, након чега је ученицима поделио „Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијама“.

Предавање о ванредним ситуацијама одржали су представници Националног тренинг центра Министарства унутрашњих послова и представници Сектора за ванредне ситуације из Чачка, а присуствовао је и начелник Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац Милорад Димитријевић.

„Улагање у превенцију заштите од непогода је оно на чему интензивно радимо. Један од главних елемената превенције је упознавање најмлађих са ванредним ситуацијама, како их предупредити и како реаговати ако наступе. У 2017. години око четири милиона динара уложено је у системе за узбуњивање, а у буџету за наредну годину ћемо такође уложити велика средства. Захваљујемо се Националном тренинг центру Министарства унутрашњих послова и Сектору за ванредне ситуације, који су нам још у фебруару на командно-симулационој вежби представили све ризике и како да делујемо у ванредним ситуацијама. Данас ће бити подељено 3600 приручника, од којих је општина обезбедила 3000, а Сектор за ванредне ситуације 600. Више није питање да ли ће бити неких непогда, већ како на њих адекватно реаговати ако се догоде“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

„У овој школској години смо већ имали предавања о безбедности деце на интернету за ученике петог и шестог разреда. У сарадњи са Министарством унутрашњих послова планирали смо по осам часова за ученике четвртог и шестог разреда на тему безбедности деце у саобраћају. Ово предавање о ванредним ситуацијама је још један од елемената безбедности о којем наши ученици стичу знања. Надам се да ће се и родитељи упознати са садржајем„Породичног приручника за понашање у ванредним ситуацијама“, јер ће се и кроз разговор са родитељима деца још више заинтересовати за ову тему“, истакла је директорка ОШ „Момчило Настасијевић“ Драгана Никитовић.

Општина Горњи Милановац и Министарство унутрашњих послова ће и у наредном периоду спроводити акције које доприносе повећању безбедности грађана.

Previous 30 година Норвешке куће и Марш пријатељства

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I