Eng

Es

It

Sp

Председник Дејан Ковачевић обишао радове на приступној саобраћајници

Председник Дејан Ковачевић обишао радове на приступној саобраћајници

Радови на изградњи приступне саобраћајнице ауто-путу „Милош Велики“ теку планираном динамиком. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић  обишао је део трасе где се тренутно постављају шипови и ради на санирању клизишта.

Радови на приступници ауто-путу напредују у пуном капацитету. Тренутно се изводе радови на бушењу и постављању шипова како би се санирало клизиште на овом брду иза којег се налазе три домаћинства. Овде ће се такође озидати и потпорни зид, како би и сама саобраћајница била безбедна. Након тога крећемо са градњом највећег моста на овој траси. Искористио бих прилику и да се захвалим свим грађанима који су живели или и даље живе на овој траси, на њиховој флексибилности и коректности према локалној самоуправи и према држави када је у питању експропријација. Ускоро ћемо отворити и радове од стране компаније „Металац“ како бисмо пробили целу деоницу – рекао је председник Ковачевић.

Из компаније „Мостоградња ИНГ“, која је главни подизвођач, кажу да ће радови бити завршени у планираном року.

       Као што је председник напоменуо, налазимо се на изградњи потпорне конструкције од шипова. Динамика се за сада поштује у складу са уговором и надамо се да ће тако остати до краја. Поред ових радова, ради се и на изградњи потпорног зида од 320 метара, почела је и санација клизишта у зони Солунске улице, а почела је и изградња на цевастим пропустима. У наредних 7 дана очекујемо допремање још једне гарнитуре за бушење шипова, где ћемо започети изградњу моста број 3 у дужини од  215 метара и у његовом подножју формирати градилиште за производњу монтажних елемената – најавио је Ненад Глигоријевић, грађевински инжењер.

За пролеће је планиран почетак радова на реконструкцији деонице од Срчаника до Такова, а цела приступница, која је од изузетног значаја за становнике и привреду Горњег Милановца, би требало да буде завршена до зиме следеће године.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Добродошлица за ђаке прваке

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I