Eng

Es

It

Sp

Председник Дејан Ковачевић посетио прву бебу рођену у 2020. години

Председник Дејан Ковачевић посетио прву бебу рођену у 2020. години

Председник општине Дејан Ковачевић посетио је прву бебу рођену у милановачком породилишту у 2020. години – малог Михаила Матовића и том приликом мами уручио поклон ваучер у вредности од шездесет хиљада динара. Председник Ковачевић изразио је велико задовољство посетом првој беби у овој години и истакао да општина Горњи Милановац посвећује доста пажње мерама повећања наталитета и подршци породицама.

„Веома сам срећан што је прва рођена беба у 2020. години дечак, Михаило, што значи да ће у овој години Горњи Милановац много брже напредовати него до сада, што би рекли „Прво па мушко“. Наша општина много улаже у наталитет и пружа подршку проширењу породице. Имамо подстицајна средства од шездесет хиљада динара за прво и друго дете, док за треће и свако наредно дете издвајамо сто хиљада динара, то су једнократне помоћи, уз буџет који држава одваја за те намене. Велико ми је задовољство што сам обишао породиљу која је родила четврто дете, и у наредних дванаест година ће добијати сто евра месечно. Госпођа живи у селу Леушићи и добар је пример да, без обзира да ли живите на селу или у граду, деце није никад много “, рекао је председник Ковачевић. Он је, такође, посебно нагласио да у склопу мера подршци наталитета и помоћи породицама, општина сваком трећем детету у породици омогућава бесплатан боравак у вртићу, ђаци прваци добијају лектире, а значајна средства се издвајају и за ученичке и студентске стипендије

Ковачевић је истакао и да ове године започиње друга фаза реконструкције Опште болнице, у склопу које ће бити, између осталих, реновирано и Одељење гинекологије, и поручио да се нада да ће прву бебу у наредној години посетити у новим просторијама.

У претходној години рођено је 335 беба, а начелник Одељења за гинекологију др Драган Перишић рекао је да је број порођаја последњих година на одрживом нивоу.

„Доста се улаже у реновирање болнице и надамо се да ће са новом опремом и новим изгледом породилишта бити и већи број трудница и породиља“, рекао је др Перишић и додао да је прошле године било и доста другоротки и трећеротки, што говори да се жене одлучују за већи број деце, што је свакако добро за повећање наталитета у нашој општини.

Previous Зелено светло за нову трасу приступне саобраћајнице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I